Ova 15-minutna tjestenina s tikvicama donijet će sunce na tanjur, čak i za kišnih dana
- Jela s tjesteninom uvijek su omiljena – velikim i malim gurmanima
- A ova tjestenina s tikvicama i ricottom naš je apsolutni favorit za ovo ljeto
- Osnovni recept može se kombinirati na više načina, a i jelo se spravlja za samo 15 minuta
Jednostavno, dobro, svestrano: Tjestenina s tikvicama i ricottom jelo je koje te može spasiti u mnogim prilikama – primjerice, kada spontano dođu gosti. Za pripremu ovog ukusnog jela od tjestenine, savršenog za proljeće i ljeto, potrebno je tek 15 minuta vremena, a okus je doista – ljetni!
Recept za tjesteninu s tikvicama i ricottom
Sastojci
• ½ glavice luka
• 300 g tikvica
• sol
• papar
• 200 g kratke tjestenine
• 200 g ricotte
• 1 bio limun
• djevičansko maslinovo ulje (po želji)
• svježi peršin
• svježi bosiljak
• sjeckani bademi
• pinjoli (količina po ukusu)
• pesto (po želji, ovisno o ukusu)
Priprema
1. Nasjeckaj luk pa ga propirjaj na tavi na ulju.
2. Nareži tikvice na tanke ploške s pomoću rezača za povrće pa dodaj luku.
3. Nastavi pirjati dok tikvice ne omekšaju, oko 15 minuta. Posoli i popapri.
4. Skuhaj tjesteninu u kipućoj slanoj vodi da bude al dente.
5. Začini ricotta sir solju i paprom te dodaj malo naribane kore od limuna, malo ulja i žlicu vode od kuhanja tjestenine.
6. Tikvicama u tavi dodaj tjesteninu te zatim dodaj ricottu i po potrebi još malo vode od kuhanja tjestenine.
7. Posluži s nasjeckanim peršinom i bosiljkom te šakom prženih badema i pinjola.
8. Po želji možeš oplemeniti jelo žlicom pesta od bosiljka.
Tjestenina od tikvica i ricotte s pistacijama
U receptu se tjestenini od ricotte i tikvica dodaju nasjeckani bademi - ali izvrsno idu i pistacije. Možeš ih jednostavno grubo nasjeckati te posuti po tjestenini za hrskavu notu. Za razliku od badema, pistacije su izdašnije i stoga su dobra alternativa parmezanu. Također imaju lijepu zelenu boju i zato se izvrsno slažu s tikvicama.