Otkrivene nepoznate stvari iz "Prijatelja"! Njihov brak je trebao biti samo seks za jednu noć

Vidi originalni članak
  • U knjizi posvećenoj velikoj obljetnici kultne serije, autor je otkrio kako se scenarij morao mijenjati u hodu
  • Ross i Rachel su trebali biti isključivi fokus serije, ali scenaristi su došli na drugu ideju
  • Iako je to trebala biti samo avantura, publika se potpuno oduševila tim odnosom da se jednostavno morao mijenjati scenarij

Najnovija knjiga o kultnoj seriji, koja je izašla na 25. obljetnicu od početka prikazivanja Prijatelja, otkriva neke detalje koji dosad nisu bili poznati fanovima. Knjiga "Generation Friends: An Inside Look at the Show That Defined a Television Era", autora Saula Austerlitza, otkriva da veza Monice i Chandlera zapravo nije bila u planu kad se radila serija. Ross i Rachel i njihov turbulentni odnos su cijelo vrijeme trebali biti isključivi fokus serije.

Autor knjige otkriva: "Kad se počelo raditi na drugoj sezoni, jedan od pisaca je došao na ideju 'Što ako spojimo Monicu i Chandlera?', ali ta ideja nije naišla na neko oduševljenje. Drugi pisac je tu ideju smatrao pomalo očajničkom, a ostali nisu inzistirali pa je ta potencijalna romansa pala u zaborav na neko vrijeme."

Omiljena serija Nadolazeća jesen je u znaku kultne serije "Prijatelji". Ovi su predmeti već na našoj wishlisti!

Ideja je vraćena na stol kad se radio plan za četvrtu sezonu, a netko je dobacio da bi ta scena bila idealna u epizodi Rossova vjenčanja s Emily u Londonu. Odjel pisaca je bio podijeljen, neki su se bojali da će situacija izgledati polu-incestuozna, obzirom da su oduvijek bili prijatelji. Na kraju su se ipak svi složili, ali je plan bio da njihov odnos ostane tek na jednoj avanturi.



Ipak, nakon što je scena snimljena u Londonu, publika u studiju je potpuno "poludila". "Oduševljenje u publici je bilo nevjerojatno, soba se tresla od povika i pljeska, potpuno su bili u deliriju." napisao je autor knjige. A pisci nisu mogli ignorirati takvu reakciju publike i morali su mijenjati scenarij. Iako se u već snimljenoj epizodi stekao dojam da je "Sve što se dogodi u Londonu, ostaje u Londonu", Monica i Chandler nastavili su hodati i u New Yorku, nakon nekog vremena i početi živjeti skupa, a na kraju su se vjenčali i usvojili blizance. 

Life&style Nismo mogli to zamisliti, ali slavna knjiga uskoro će postati Netflix serija!

Izvršni producent serije Scott Silveri prisjetio se tog trenutka da je Monica ustala iz Chandlerovog kreveta:

"Nakon što se Monica pojavila ispod plahti, u publici se dogodila eksplozija. Bila je to kombinacija uzbuđenja, smijeha, uzdaha i suza. Bilo je tako intenzivno da sam u drugom i trećem snimanju scene gledao u publiku umjesto u monitor."

 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr