Otkrili smo najslađu i najljupkiju kućicu na Instagramu - prava je inspiracija za rustikalno uređenje

Instagram @my1925cottage
Vidi originalni članak
  • Obožavamo Instagrame koji nas inspiriraju, opuštaju i uče vrijednim životnim lekcijama
  • Zaljubili smo se u onaj My1925cottage čije su fotografije u stanju zaustaviti vrijeme, dok njegova vlasnica djeluje kao da je otkrila recept kako vrijeme usporiti
  • S njezinog Instagrama definitivno možemo posuditi koju mudrost kako život živjeti ljepše, opuštenije i smirenije, makar i ne živjeli kakvu romantiziranu bajku u netaknutoj prirodi, daleko od vreve urbanizma

Ima tih nekih Instagrama za koje se potajno nadaš da su poput kakvih portala u drugi svijet i da će te, sto duže gledaš u njih, nekako uspjeti usisati i zauvijek zarobiti u toj ljepoti s koje je toliko teško skrenuti pogled. Jedan takav je i onaj koji pripada Wendy, ženi koja živi u Queenslandu u Australiji u šarmantnoj stoljetnoj kolibi i čije su fotografije u stanju zaustaviti vrijeme, dok ona sama djeluje kao da je otkrila recept kako ga usporiti.

Iako prizore (iz) njezinog života gledamo na Instagramu, nekako uz njih ne možemo zamisliti svu strku, vrevu i stres koji najčešće dolaze uz vrijeme u kojem živimo. Dapače, svaki kutak njezinog doma poziva na opuštanje, uživanje u trenutku i prepuštanje svim onim ritualima koji hrane dušu i puno više podsjeća na vrijeme u kojem su živjele naše bake i prabake, nego na ovo u kojem živimo danas.

 

Life&style Bijeg u kolibu u prirodi sve više ljudi bira kao način opuštanja. Što sve uključuje rastući trend, cottagecore?

Sa slikama koje djeluju kao da Wendyinu svakodnevicu ispunjavaju miješenje domaćeg kruha, duge šetnje tijekom kojih puni svoje košare od pruća skupljajući plodove od kojih zatim kuha džemove i sirupe, ili možda poljsko cvijeće koje slaže u romantične vjenčiće, Wendy bismo, barem prema onome što vidimo na Instagramu, mogli opisati kao ljubiteljicu cottagecore lifestyle, bez obzira živi li doista po svim onim principima koje ovaj sve popularniji i sveprisutniji trend zagovara. 

Čitala knjige uz zvuk vatre ili ne, brala poljsko cvijeće i radila vjenčiće, kuhala ili mijesila ukusne zalogaje, opuštala se ispijajući šalicu omiljenog napitka i upijajući svu ljepotu zalaska sunca ili nas samo uspješno zavaravala arhaičnom estetikom, živeći život poput svih nas, s njezinog Instagrama definitivno možemo posuditi koju mudrost kako život živjeti ljepše, opuštenije i smirenije, makar i ne živjeli kakvu romantiziranu bajku u netaknutoj prirodi, daleko od vreve urbanizma.

Life&style Sva ljepota skandinavskog stila na profilu ove žene sakrila se u fotografije iz svakodnevnog života

Njezinim domom dominiraju iznimno opuštajuće, nježne, svijetle nijanse, a krase ga brojni detalji iz nekih davnih vremena koji cijelu priču čine još autentičnijom, toplijom i šarmantnijom. Mnogi od njih imaju patinu i pokazuju znakove dotrajalosti, a ne mogu se odlučiti djeluje li mi svaki komad više kao da je pomno promišljen i jos pažljivije uklopljen u ostatak njezinog doma ili bi pak ovdje baš sve, što god i gdje god spušteno bilo, djelovalo nekako nostalgično, šarmantno i skladno, savršeno u svojoj nesavršenosti

Posjeti Miss7.24sata.hr