Osvježavajuća voćna torta koja se ne peče gotova je za samo 10 minuta i božanstvenog je okusa
- Zbog visokih temperatura paliti pećnicu zadnje je što želiš ovih dana
- Tu na scenu stupa ova ljetna ledena torta s bobičastim voćem bez pečenja
- Trebat će ti manje od 10 minuta da je pripremiš, a savršeno će dobro doći za osvježenje
- Pročitaj više: Novi recept za limoncello cheesecake: Neodoljiva torta od sira s likerom od limuna na drugačiji način
Ovaj recept za brzinsku voćnu tortu uključuje vrlo malo pripreme, što ga čini izvrsnim za vruće ljetne dane. Sve što trebaš je pripremiti namirnice, umutiti kremu i baciti se na slaganje 'katova'.
Ovu voćnu tortu jednostavno možeš napraviti kad god imaš (ili nemaš) vremena jer je za pripremu potrebno manje od 10 minuta. U redu je ako je napraviš i dan ranije, čekat će te u hladnjaku kad se zaželiš slatkog! Po želji možeš promijeniti voće pa možeš upotrijebiti jagode, borovnice...
Sastojci:
- 500 g petit keksa
- 150 ml mlijeka
Za kremu:
- 600 ml slatkog vrhnja
- 1 kg mascarpone sira
- 150 g šećera
Voće:
- 5 banana
- 5 kivija
- 400 g malina
Za dekoraciju:
- 200 ml slatkog vrhnja
- 100 g bijele čokolade
Kalup: 25cm x 38cm
Priprema kreme:
Slatko vrhnje umuti u šlag kremu. Najčvršća bude kada je hladna iz frižidera. Dodaj mascarpone sir i šećer pa muti mikserom da se sastojci sjedine. Gotovu kremu podijeli na 6 dijelova (okvirno žlicom samo obilježi u kalupu). Isjeckaj i pripremi voće. Slaži sljedećim redom: Keks - krema - banane - fil; Keks - krema - kivi - krema; Keks - krema - maline - krema.
Dekoracija:
Umutiti slatko vrhnje u šlag i dodati istopljenu čokoladu. Dobijenom kremom premaži tortu.
Savjeti:
- Petit kekse provuci kroz mlieko prilikom svakog slaganja.
- Ukoliko voće budeš rezala na veće i deblje komade bit će potrebna veća količina.
- Kombiniraj voće po svojoj želji, ali neka bar jedno bude slatko, najbolje banana.
- Sastojke prilagodi veličini kalupa.
- Predlažemo da kalup bude četvrtast zbog lakšeg slaganja keksa.