Okus je bolji nego što zvuči: sladoled od tikvica i mente ima potencijala postati hit
- Krastavac, tikvica, komorač, paprika - kada pomisliš na sladoled, ovi sastojci vjerojatno ti sigurno ne padaju na pamet
- Međutim, sladoled od povrća lagano pronalazi svoj put kao vitaminima bogata alternativa klasičnom sladoledu od čokolade, jagoda ili vanilije
- Donosimo recept za sladoled od tikvica i mente za sve one dovoljno hrabre da ga kušaju - vjerujemo kako će se oduševiti koliko je ukusan i osvježavajući
Zahvaljujući visokom udjelu vode u većini povrća, sladoled od povrća učinkovito je osvježenje u toplim ljetnim danima – svojevrsni ledeni smoothie za čisto uživanje. Teoretski, svakoj vrsti povrća je mjesto u sladoledu, čak i u kombinaciji sa slatkim sastojcima, začinima ili mliječnim proizvodima - sve dok si voljna eksperimentirati. Od povrća kao što su krastavci, rajčice, tikvice, batat, bundeva, mrkva pa sve do rikule, špinata ili cikle: sve može biti uključeno u sladoled od povrća, samo kombinacija mora biti prava.
Sladoled od tikvica i mente
Sastojci:
• 2 tikvice
• 10 g naribanog đumbira
• šaka metvice
• 3 žlice meda
• 400 ml vode
• 50 ml soka od limuna
Priprema:
1. Operi i nasitno naribaj tikvice, pomiješaj ih (a možeš i izmiksati) zajedno s đumbirom i nasitno nasjeckanim listićima mente.
2. Zatim pomiješaj vodu, med i sok od limuna te dodaj u mješavinu povrća i dobro promiješaj.
3. Ulij smjesu u kalup za sladoled (može i za sladoled na štapiću) i ostavi u zamrzivaču oko sat vremena.
4. Umetni drvene štapiće (ako želiš) i ostavi u zamrzivaču još najmanje tri sata.