Ocean torta inspirirana ljetom i morem bit će hit na svakom slatkom stolu
- Ova torta jednostavno se spravlja, a njezin izgled zadivit će goste ili ukućane
- Ocean torta ima još jedan veliki plus – ne treba paliti pećnicu za spravljanje
- Za ovu tortu potrebno je samo malo truda i mašte, a rezultat je doista originalan i preukusan
Dok god traju ljetne vrućine pokušavamo izbjeći dugotrajno kuhanje ili paljenje pećnice. Ali, komad finog kolača nećemo odbiti, zar ne? Stoga su ovakvi recepti, poput ove ocean torte, idealni – ne treba se peći! Ova torta od krem sira i jogurta s Blue Curaçao likerom i biskvitom od keksa je slatki san u plavom i brzo se priprema.
Sastojci za ocean tortu:
Za biskvit:
• 200 g piškota
• 150 g maslaca
Za kremu:
• 400 g punomasnog krem sira
• 300 g jogurta
• 3 žlice soka od limuna
• 2 vrećice Dr. Oetker želatine fix
• 60 g šećera
• 80 ml Blue Curaçao likera (dostupan sa i bez alkohola)
Za ukrašavanje:
• slatkiši u obliku morskih životinja
Ocean torta - priprema:
1. Na lim za tortu stavi papir za pečenje pa na to stavi rub kalupa.
2. Stavi piškote u vrećicu za zamrzavanje, zatvori pa sitno izmrvi s valjkom za tijesto. Rastopi maslac u malom loncu. Makni lonac s vatre, dodaj piškote i sve dobro promiješaj. Smjesu izlij u kalup i žlicom nježno ravnomjerno pritisni da dobiješ ravnu podlogu. Stavi biskvit u hladnjak do daljnje obrade.
3. Krem sir, jogurt i sok od limuna stavi u zdjelu za miješanje i miksaj dok smjesa ne postane glatka. Na najmanjoj brzini umiješaj želatinu i nastavi miješati još minutu. Zatim umiješaj šećer. Ulij gotovo 1/4 smjese u posudu za miksanje i umiješaj Blue Curaçao mikserom.
4. Na biskvit najprije žlicom namaži bijelu kremu, a zatim na vrh rasporedi plavu kremu. Žličicom prijeđi preko plave kreme kako bi stvorila „valove". Stavi tortu u hladnjak na najmanje 2 sata. Prije posluživanja ukrasi tortu slatkišima u obliku morskih životinjica.