Netflix je najavio seriju s Benedictom Cumberbatchom, zvuči kao jedna od onih koja se ne propušta

Sky UK Ltd.
Vidi originalni članak
  • Netflixova serija 'Eric' zvuči kao budući hit, a to je priča o genijalnom lutkaru Vincentu čiji 9-godišnji sin nestaje, a njegov otac, tragajući za njim, postaje opsjednut sinovim crtežima plavog čudovišta
  • Benedict Cumberbatch ovim će nas novim uzbudljivim trilerom odvesti u New York 80-ih i mračni svijet vlastitog ludila
  • Osim njega, glumačku ekipu čine i mnoga druga sjajna imena, a mi s nestrpljenjem iščekujemo datum izlaska intrigantnog štiva

Benedict Cumberbatch jedan je od najvećih glumaca današnjice čijim se novim projektima uvijek silno radujemo, a vijest o novoj Netlixovoj seriji 'Eric' koja je njegov idući projekt opasno je privukla našu pažnju, kako Benedictom kao glavnom ulogom, tako i zanimljivom radnjom. U novoj će seriji Benedict svoj kaubojski šešir zamijeniti bomber jaknom i mokasinama i vratiti nas u 80-e kroz super intrigantni i emotivni triler.

 

Kada njegov devetogodišnji sin nestane na putu do škole, Vincent – jedan od vodećih njujorških lutkara i tvorac vrlo popularne dječje televizijske emisije 'Good Day Sunshine' počinje kriviti sebe za Edgarov nestanak. Mučen osjećajem krivnje, postaje sve nestabilniji, a cjelokupnoj situaciji samo dodatno odmaže njegova novootkrivena opsjednutost Edgarovim crtežima lutke plavog čudovišta - Erica. 

Life&style Nova serija na Netflixu o tinejdžerima lovcima na duhove zaradila je nevjerojatno dobre ocjene

Vincent postaje uvjeren da će se Edgar vratiti kući ako uspije dovesti Erica na TV,  ali kada ga detektiv koj istražuje slučaj poveže s Marlonom Rochelleom, 14-godišnjakom koji je nestao prije gotovo godinu dana, svi se žure zatvoriti Edgarov dosje. Dok Vincentovo destruktivno ponašanje otuđuje njegovu obitelj, njegove kolege s posla i detektive koji mu pokušavaju pomoći, Eric, obmana stvorena u nuždi, postaje Vincentov jedini saveznik u potrazi za nestalim sinom.

Benedict Cumberbatch glumi inteligentnog, karizmatičnog, ali narcisoidnog Vincenta, dok njegovu izmučenu suprugu Cassie glumi  Gaby Hoffmann, dok je uloga 9-godišnjeg sina Edgara dodijeljena Ivanu Morrisu Howeu. U ulozi iskusnog detektiva Michaela Ledroita  koji se neočekivano nađe prisiljen birati između zaštite svog tajnog života i pronalaska Edgara pojavljuje se McKinley Belcher III, dok David Denman igra ulogu Mattea Crippa, Ledroitovog šefa i kapetana postaje, odlučnog u namjeri da Ledroit prestane tragati za nestalim dječakom. 

Dan Fogler glumi Lennieja Wilsona, Vincentovog najboljeg prijatelja i kolegu lutkara, dok je Clarke Peters George Lovett, prijateljski raspoloženi susjed koji se, ispostavilo se, sprijateljio s Edgarom i dopustio mu da se igra u svom stanu kad god bi se njegovi roditelji svađali. Phoebe Nichol, Adepero Odyue, Alexis Molnar i Roberta Colindrez zaokružuju talentiranu glumačku postavu i svatko od njih na neki je način povezan s misterioznim slučajem.

Life&style Ovo su najbolji filmovi i serije koji u veljači stižu na streaming platforme

Kreatorica, spisateljica i izvršna producentica Abi Morgan seriju je opisala kao mračno i ludo putovanje u srce New Yorka 80-ih te dobar, loš i ružan svijet Vincenta, genijalnog lutkara u jednoj od vodećih američkih dječjih TV emisija. "Prilika za rad s Benedictom i kreativnim timom u Sisteru i Netflixu je neodoljiva, a s Lucy Forbes kao redateljicom, osjećam se sretnom što radim u vrijeme tako velike kreativnosti u našoj industriji. Držimo fige da Eric bude dobrodošao dodatak”, poručila je.

Netflix tek treba potvrditi datum izlaska za šest epizoda ove uzbudljive serije, no kako zasad stvari stoje, najvjerojatnije će u pitanju   biti kraj ove ili početak iduće godine. Veselimo se u svakom slučaju. 

Posjeti Miss7.24sata.hr