Life&style
Netflixova serija 'Snježna djevojka'

Na Netflix je stigla napeta filmska adaptacija uzbudljivog hit romana 'Djevojka u snijegu', evo o čemu se radi

  • Serija 'Djevojka u snijegu', temeljena na književnom bestseleru, jedna je od najzanimljivih serija na početku 2023. godine
  • Poput mnogih priča Javiera Castilla, 'Djevojka u snijegu' ima nepredvidiv zaplet i izuzetno je napete radnje
  • Ovaj jedan od većih Netflixovih naslova ove godine jučer je stigao na popularnu streaming platformu

Netflix je prošle godine adaptirao brojne najprodavanije romane, a čini se da će se taj trend nastaviti i 2023. godine. Serija 'Djevojka u snijegu', adaptirana prema bestseleru Javiera Castilla, jedan je od najočekivanijih Netflixovih serija 2023. Izvorna knjiga, 'La Chica de Nieve ('Djevojka u snijegu')' jedan je od najpopularnijih romana u Španjolskoj, prodanih u više od milijun primjeraka. Budući da uspjeh romana svakodnevno dostiže nove visine, ne čudi što je roman dobio i TV adaptaciju.

'Djevojka u snijegu', poput mnogih priča književnika Javiera Castilla, ima nepredvidiv zaplet. Imajući to na umu, evo što nas čeka...

Istraga o nestanku djevojke Amaye

Amaya Martin, djevojka iz obitelji pune ljubavi, prisustvuje čarobnom događaju godine, povorci 'Tri mudraca', za koju se očekuje da će pobuditi lijepa obiteljska sjećanja. Obitelj, s druge strane, nije mogla ni zamisliti da će im se dogoditi prava noćna mora. Naime, Amaya je nestala u masi tijekom slavlja. Miren, kao novinarska pripravnica, paralelno s inspektoricom Millan, započinje istragu o Amayinom nestanku.

Kako vrijeme prolazi, mnogi ljudi kao da su izgubili nadu i vjeruju da je djevojka preminula te da je neće pronaći. Međutim, Miren je odlučna pronaći djevojku koristeći tragove koje je ostavila Amaya te, uz pomoć svog kolege novinara Eduarda, nada se da će se obitelj ponovno okupiti. Novinarka se za vrijeme istrage prisjeća iskustava iz svoje prošlosti za koje bi voljela da je zaboravila.

„Najpoznatija parada za Dan zahvalnosti na planetu. Nestala je trogodišnja djevojčica. Gdje je Kiera Templeton? New York, 1998., Parada Dana zahvalnosti. Kiera Templeton, stara samo tri godine, nestaje u gomili. Nakon bjesomučne potrage po cijelom gradu, netko nađe nekoliko pramenova kose zajedno s odjećom koju je malena nosila tog dana. Godine 2003., na dan kada bi bio Kierin osmi rođendan, njezini roditelji, Aaron i Grace Templeton, primili su neobičan paket s nečim neočekivanim: VHS videovrpcom s jednominutnom snimkom Kiere kako se igra u sobi. Miren Triggs, studenticu novinarstva na Sveučilištu Columbia, privlači slučaj i započinje istragu“. 

 | Autor: Netflix Netflix

'Snježna djevojka': Glumci i ekipa

Milena Smit glumi Miren, ambicioznu novinarku koja kreće u potragu za nestalom Amayom. Glumeći u filmovima kao što su 'Parallel Mothers', 'Cross the Line', 'Libelulas' i 'Tin & Tina', stekla je svjetsku slavu. Mirenin kolega, kojeg glumi Jose Coronadio, pomagat će u potrazi za Amayom, a igrat će i ključnu ulogu u seriji. Glumac se pojavio u nekoliko uspješnih filmova, uključujući 'Tijelo', 'No Rest for the Wicked' i 'Sef', te u hvaljenim serijama 'Periodistas', 'Serve and Protect' i 'The Innocent'.

Aixa Villagran glumi inspektoricu Millan, koja istražuje slučaj sa suprotnog kraja od Miren. Aixa je poznata glumica koja se pojavila u filmovima kao što su 'Vida Perfecta', 'Los Hombres de Paco', 'Mataharis' i 'Lud za njom'. Ove tri glavne uloge možda će privući većinu pozornosti, ali ostatak glumačke postave serije uključuje poznate glumce kao što su Tristan Ulla, Cecilia Freire, Loreto Mauleon, Julian Villagran, Raul Prieto, Mario del Cubo, Cristian Lopez, Alejandro Vergara i Amanda Santos.

Seriju 'Snježna djevojka' od šest epizoda režirali su David Ulloa i Laura Alvea. Prvi upravlja pilotom te prve četiri epizode, dok je druga odgovorna za sljedeće dvije epizode. 

Za cijelu seriju su Jesus Mesas Silva i Javier Andres Roig improvizirali scenarij prema romanu Javiera Castilla. 

 | Autor: Netflix Netflix

 

Photo: Netflix

Komentari 0