Life&style

Godina je tek počela, ali već imamo odlične nove true crime dokumentarce koji se moraju pogledati

  • True crime priče i dalje ne prestaju intrigirati javnost svojim nevjerojatnim zapletima i još nevjerojatnijim raspletima
  • Prošla je godina iznjedrila pozamašnu listu briljantnih filmova i (dokumentarnih) serija, a obećavajuće izgleda i početak ove godine
  • Izdvojili smo najzanimljivije naslove koji se već mogu ili će se uskoro moći pogledati na najpopularnijim streaming platformama - Netflixu i Huluu

Da su true crime serije i dokumentarni filmovi silno uzbudljivi i intrigantni nije nikakva novost. Upravo je hiperprodukcija ovog žanra najbolja potvrda koliko je svijet znatiželjan i željan ovakvih priča, a iako je nova godina tek počela, u prvim tjednima već je stiglo ili će uskoro stići nekoliko fantastičnih serija i dokumentaraca. Izdvojili smo one najzanimljivije, a kao i uvijek do sada, ove su istinite priče strašnije i od najstrašnijih horora!

'Madoff: Čudovište s Wall Streeta', Netflix

Četverodijelna dokumentarna serija govori o usponu i padu financijskog magnata Bernieja Madoffa, glavnog uma iza najveće Ponzijeve sheme u povijesti, vrijedne gotovo 65 milijardi dolara. Serija je uz to izvrstan pokazatelj koliko je vlada bila namjerno slijepa na Madoffove manipulacije, ali i koliko je bešćutan bio čovjek koji je uništio živote ljudima koji su svoj teško zarađen novac i sve što su imali povjerili upravo njemu.

'The Hatchet Wielding Hitchhiker', Netflix

Ovaj šokantni dokumentarac koji mnogi nazivaju najšokantnijim koji je Netflix ikada snimio opisuje kako je simpatični autostoper postao viralna senzacija nakon što je bio prisiljen upotrijebiti sjekiru na čovjeku koji je počinio brutalne zločine kako bi obranio nesretnu ženu. Nastavak priče pun je raspleta koje nitko nije očekivao.

Možda vas zanima 9 najboljih true crime serija u 2022. koje su nas hipnotizirale i osvojile Rubrika Life&style Life&style

Death in the Dorms, Hulu

Fakultet je obično vrijeme samootkrivanja i neovisnosti, ali postoje šokantni slučajevi u kojima je studentsko putovanje tragično prekinuto. Svaka epizoda ove dokumentarne serije opisuje živote nekoliko studenata diljem zemlje koji su ubijeni upravo dok su pohađali sveučilište.

How I Caught My Killer, Hulu

Tisuće ubojstava svake godine ostane (zauvijek) neriješeno, no ubojstva detaljno opisana u Huluovoj dokumentarnoj seriji uspjela su postati odgonetnuta upravo zahvaljujući nesretnim žrtvama. Svaka od njih iz devet prikazanih slučajeva ove serije namjerno je ostavila tragove prije smrti kako bi pomogla policiji da dođe do njihovog ubojice.

'Web of Death', Hulu

Ovu će dokumentarnu seriju obožavati svi oni koje je oduševilo 'Don't F**k With Cats: Hunting an Internet Killer'. Šest epizoda usredotočeno je na online detektive i njihove istrage, a svaka se epizoda fokusira na jedan slučaj i jednog detektiva amatera koji koristi internet za pristup podacima poput DNK baze i digitalnih otisaka stopala za rješavanje zločina.

'Killing County', Hulu, 26. siječnja

 | Autor: Hulu Hulu

Puna obrata, korupcije i zataškavanja, ova dokumentarna serija prati smrtonosnu pucnjavu u hotelu zbog koje obitelj Ramirez ispituje sve što su mislili da znaju o svom rodnom gradu Bakersfieldu u Kaliforniji. Ubrzo tijekom istrage otkrivaju da možda nisu jedine žrtve duboko ukorijenjenog lokalnog kriminala.

Možda vas zanima Na Netflix je stigao novi najšokantniji true crime dokumentarac - s raspletom koji nitko nije očekivao Rubrika Life&style Life&style

'Stolen Youth: Inside the Cult at Sarah Lawrence', Hulu 9. veljače

Ova dokumentarna serija detaljno prikazuje zločine Larryja Raya, osuđenog trgovca ljudima u svrhu seksualnog iskorištavanja, prevaranta i iznuđivača koji je vrebao studente Sarah Lawrence sveučilišta. Rayeve žrtve iz prve ruke donose svoja iskustva s njegovim kultom te ispovijesti kako su preživjele.

'Tokyo Crime Squad: The Lucie Blackman Case', stiže na Netflix u 2023.

 | Autor: Netflix Netflix

Ovaj nas dokumentarac vodi u Japan, gdje je britanska turistica Lucie Blackman oteta i ubijena 2000. godine. Uključujući intervjue s onima koji su uključeni u slučaj te filmske rekonstrukcije, ovaj film istražuje jedan od najšokantnijih slučajeva s kojima se Tokio ikada suočio.

Photo: Hulu

Komentari 0