Neodoljivo ukusna i sočna torta od krumpira i mesa - voljet će je svi koji vole kombinaciju krumpira i mesa

Rewe Foto: Rewe
Vidi originalni članak
  • Zamisli križanac između složenca, prženog krumpira i prženog povrća, ali još bolje – tako bi se mogla opisati ova torta od krumpira
  • A možeš li zamisliti da ova sočna i ukusna torta pomaže kod mršavljenja?! 
  • Ova torta od krumpira spravlja se jednostavno, prepuna je proteina i kladimo se da će biti hit na kućnom meniju

Svatko tko kaže da možete grickati samo listove salate dok je na dijeti sigurno nije probao ovu finu tortu od krumpira. Istina, naziv ne zvuči baš kao jelo za dijetu. Ali, upravo je to tajna: održivo mršavljenje nije uskraćivanje, nego pametne kombinacije namirnica. A ovo obilno, zasitno jelo, ima snažan učinak! Ideja dolazi sa Instagrama od @bienesfitlife, čiji su kreativni fitness recepti već usrećili mnoga gladna srca (i želuce). Inspirirani njezinom verzijom prilagodili smo tortu tako da ne zahtijeva proteinski prah ili umjetne dodatke. Ova je torta pravi ubojica masnoće na trbuhu: proteini osiguravaju dugotrajnu sitost, a istovremeno štite mišićnu masu.

A najbolji dio? Ova torta od krumpira toliko je ukusna da nitko neće pomisliti da je „na dijeti". Savršena je za užurbane tjedne kada se želiš počastiti nečim finim, a da ne moraš provoditi sate u kuhinji. A ako se pitaš je li uopće ukusna: zamisli križanac između složenca, prženog krumpira i prženog povrća... samo bolje.

Life&style Prema Jamieju Oliveru, ovo je najbolji recept za pečeni krumpir na svijetu

Torta od krumpira i mesa

Sastojci za dvije porcije (kalup s odvojivim dnom ø 18 cm)

Za podlogu:

• 400 g krumpira
• 250 g mljevene govedine
• 200 g tikvica
• 250 g crvene paprike
• 1 crveni luk
• 2 režnjića češnjaka
• 30 g koncentrata rajčice
• 1 žličica praška za povrtnu juhu (bez dodataka) + 100 ml vruće vode
• 80 g naribanog parmezana ili sira s niskim udjelom masti

Za umak:

• 60 ml nezaslađenog bademovog mlijeka/mlijeka s niskim udjelom masti
• 100 g krem sira
• 2 jaja
• sol, papar, muškatni oraščić

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sabrina Mirella Börke (@bienesfitlife)

Priprema:

1. Oguli krumpir, kuhaj ga dok ne omekša i pusti da se malo ohladi. Zgnječi ga vilicom u namašćenom kalupu promjera 18 cm i pritisni na dno kalupa. Pospi s malo sira. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva (ventilator).

2. Otopi 1 žličicu temeljca u 100 ml vruće vode.

3. Poprži mljeveno meso u tavi s neprijanjajućim dnom bez dodatne masnoće. Nasitno nasjeckaj luk i češnjak, dodaj mesu pa pirjaj dok ne postanu prozirni. Umiješaj koncentrat rajčice pa dodaj temeljac. 

4. Nasitno nasjeckaj tikvice i papriku, dodaj ih u tavu i pirjaj oko 5-8 minuta na srednjoj vatri. Začini solju i paprom po ukusu.

5. U zdjeli pomiješaj bademovo mlijeko, krem sir i jaja, začini muškatnim oraščićem, solju i paprom.

6. Rasporedi smjesu mljevenog mesa i povrća preko krumpira. Prelij umak preko mesa i pospi preostalim sirom.

7. Peci tortu u pećnici oko 25-30 minuta, dok vrh ne postane zlatnosmeđe boje. Ostavi da se malo ohladi te posluži sa svježim začinskim biljem.

Life&style Spud Bud krumpiri zbog kojih su se na Dolcu stvarali ogromni redovi, stižu i na more. Evo gdje

Posjeti Miss7.24sata.hr