Neodoljivi sočni kolač od limuna hit je na Internetu, ima više od 3000 pozitivnih recenzija

Unsplash/Alexandra Golovac Kolač od limuna
Vidi originalni članak
  • Bilo da se radi o neočekivanom posjetu ili sljedećem (dječjem) rođendanu: ovaj kolač je slatko rješenje
  • Riječ je o jednom od popularnijih klasičnih kolača, koji je tako jednostavan, a opet tako sočan i neodoljiv
  • Spravlja se jednostavno i brzo uz tek nekoliko sastojaka koje sigurno već imaš kod kuće

Popularni recept za kolač od limuna pronašli smo na najpopularnijoj njemačkoj internetskoj stranici za recepte chefkoch.de i odmah naletjeli na bezbrojne pozitivne kritike. Sa ocjenom od 4,76 (od 5 mogućih zvjezdica), više od 2000 komentara i više od 3000 ocjena, ovaj kolač korisnika StrawberryShortCake definitivno je vrijedi kušati. Tijesto se doista brzo i jednostavno spravlja, a nakon kratkog pečenja sve je spremno za posluživanje. Svježe kriške limuna, pistacije ili čak maline idealne su kao dodatak kolaču. 

Ukusan je i u pravokutnom kalupu… 

...ili u limu

Recept za kolač od limuna

Sastojci:

• 350 g margarina
• 350 g brašna
• 350 g šećera
• 1 paketić vanilin šećera
• 2 žličice praška za pecivo 
• 6 jaja
• 3 limuna
• 300 g šećera u prahu

Life&style Fit i zdravi burek postoji! Obavezno je jelo na mom tjednom meniju, evo kako ga pripremam

Priprema:

1. Zagrij pećnicu na 175 do 195 stupnjeva (gornji/donji grijač). Naribaj koru od tri limuna te iscijedi sok od dva limuna.

2. Tuci jaja zajedno sa šećerom dok smjesa ne postane fino pjenasta. Prosij brašno te postupno dodaj u smjesu jaja i šećera zajedno s vanilin šećerom, praškom za pecivo, korom od limuna i margarinom. Sve dobro izmiješaj da dobiješ glatko tijesto.

3. Tijesto ravnomjerno rasporedi na lim obložen papirom za pečenje (za četvrtaste komade) ili ga stavi u kalup za pečenje. Peci na srednjoj rešetki u prethodno zagrijanoj pećnici oko 20 minuta.

4. Dok je kolač u pećnici, pomiješaj svježe iscijeđeni limunov sok i šećer u prahu kako bi napravila glazuru. Sok od limuna koristi štedljivo kako bi glazura ostala gusta.

5. Čim kolač izvadiš iz pećnice i još je topao, probodi ga više puta vilicom. To će učiniti kolač dodatno sočnim, jer se glazura može bolje upiti. Glazuru brzo premaži po toplom kolaču i ostavi da se potpuno ohladi. 

Life&style Ova Bounty torta prava je rapsodija okusa, oduševit će sve koji vole spoj kokosa i čokolade

Posjeti Miss7.24sata.hr