Neodoljive penne sa sirom i brokulom Marthe Stewart jedan su od najukusnijih brzinskih ručaka
- Slavna kuharica Martha Stewart ove penne sa sirom i brokulom preporučuje za dane kada ti se jede nešto fino, a ne da ti se puno vremena provesti u kuhinji
- Možda je baš danas takav dan, stoga se pridružujemo preporukama poznate kulinarske zvijezde
- Recept je prilično jednostavne a slasne penne bit će gotove za nekoliko minuta
- Pročitaj više: Špageti Carbonara po jedinstvenom receptu Gordona Ramsayja, gotovi su za samo 10 minuta
Ponekad imamo dovoljno vremena i da nam se nakuhavati fina jela satima, no postoje i dani kada to ne stignemo ili nam se jednostavno ne da, umorni smo i samo želimo pojesti nešto fino, toplo i brzo gotovo. S time se slaže i slavna američka kulinarska zvijezda, 81-godišnja Martha Stewart koja za takve trenutke predlaže ovo brzo i jednostavno jelo – tjesteninu sa sirom i brokulom.
"Postoje dani, posebno zimi, i posebno početkom nove godine kada nam treba samo neko jednostavno jelo koje oduševljava okusom i brzo je gotovo. Za takve dane osmislila sam ovaj recept za lažne makarone sa sirom, zapravo brzu tjesteninu sa sirom i brokulom koja je gotova za samo 20 minuta i sve se kuha u jednom loncu.
Krem sir, maslac, parmezan i nešto vode od kuhanja tjestenine tvore dekadentni umak za koji nikad ne biste pogodili da se tako jednostavno priprema“, poručuje Martha.
Penne sa sirom i brokulom
Sastojci (za 2 osobe):
- 120 g penna
- sol, svježe mljeveni crni papar
- 1 i ½ šalica svježe ili zamrznute brokule
- 80 g krem sira
- 1 žlice maslaca
- 15 g svježe naribanog sira parmigiano reggiano + dodatno za serviranje
Postupak:
- Skuhaj tjesteninu, no kuhaj je 2 minute kraće nego što piše u uputama na pakiranju. Penne procijedi, poklopi i drži na toplom te sačuvaj najmanje 1 šalicu vode od kuhanja tjestenine.
- Brokulu skuhaj i ocijedi.
- Vrati lonac na vatru, ulij 2/3 šalice sačuvane vode od kuhanja tjestenine, u to ubaci krem sir i maslac. Kuhaj, uz stalno miješanje dok ne dobiješ glatku jednoličnu smjesu koja treba početi ključati.
- Makni umak s vatre, dodaj mu ribani sir, tjesteninu i brokulu. Dodaj još vode od kuhanja penna - umak ne smije biti prerijedak, ali niti pregust. Posluži s još malo naribanog sira i svježe mljevenim paprom.