Neodoljiva slatka senzacija: Portugalska torta od badema savršeno se slaže s proljećem

Instagram @winesofgermany
Vidi originalni članak

Torte su uglavnom slatke, kremaste i teško nam legnu na želudac. Međutim, kod ove torte to nije slučaj! Ova lagana torta od badema je sve drugo, samo nije kalorijska bomba. Tanka je, ima sjajan orašasti okus te se može ukrasiti i naglasiti svježim voćem, kuglicom sladoleda ili šlagom. Savršeni desert za proljetne dane. 

Life&style Kolač s anđeoskim suzama: Ovo je za mnoge najbolja torta od sira na svijetu

Sastojci 

  • 1 jaje 
  • 1 pakiranje vanilin šećera 
  • 280 g šećera
  • 250 g maslaca
  • prstohvat soli 
  • 200 g brašna 
  • 60 ml mlijeka 
  • 200 g oljuštenih badema 

Priprema 

  1. Stavi jaje, vanilin šećer i 50 g šećera u posudu za miksanje te pomiješaj s pomoću pjenjače. 
  2. Rastopi 120 g maslaca te dodaj mješavini s jajem. Umiješaj prstohvat soli. Dodaj brašno te miješaj sve dok ne nastane glatko tijesto. 
  3. Stavi tijesto u kalup (promjera 26 cm) obložen papirom za pečenje te ga pritisni. Pri tome izvuci rub od nekoliko centimetara. Zatim peci na 180 stupnjeva 15 minuta. 
  4. Ugrij u loncu 130 g maslaca, mlijeko i preostali šećer. Kad se maslac i šećer rastope, dodaj bademe te dobro promiješaj. 
  5. Stavi toping od badema na biskvit te zagladi. Tortu peci na 200 stupnjeva oko 20 minuta dok bademi ne dobiju zlatnožutu boju. 

Life&style Torta od mrkve: Ovaj desert čarobnog izgleda i okusa definitivno će biti naš prvi izbor za uskršnji stol

Posjeti Miss7.24sata.hr