'Neka jedu kolače' ima novu slasticu. Izgleda kao pravo malo umjetničko djelo
- Ivana Čuljak je prije nekoliko mjeseci otvorila vrata svoje prve slastičarnice, a šarmantna oaza u Kamaufovoj 22 u rekordnom je roku postala nezobilazna adresa za sve slatkoljupce
- U ponudi se redovito mogu pronaći sočne galette, Ivanina inačica ukusnog Paris Bresta i razni prefini tartovi sa sezonskim voćem, a sada je stigla i nova zvijezda u najslađem jesenskom ruhu
- Novi Frangipane Tart Kokos i marakuja neodoljiva je kombinacija egzotičnih voćnih okusa
Otkako je prije nekoliko mjeseci Ivana Čuljak odselila iz 'A Unusual Gin Gardena', mjesta koje je nešto duže od dvije godine bilo dom njezinog 'Neka jedu kolače' pogona, rado šetamo do Kamaufove 22, u neposrednoj blizini Petrove bolnice gdje je otvorila vrata svoje prve slastičarnice, ne bismo li zavirili u najšarmantniju vitrinu i istražili kakve sve slatke tajne skriva.
Sočne galette, Pistacio Choux, Black Sesame Lemon Meringue Tart, Popcorn Tart, Frangipane Tart Smokva i Klobuk Brest samo su neke od brojnih slastica koje su nas posljednjih tjedana mamile, a sada je u ponudi osvanula i jedna nova koja, svojom elegantnom vanjštinom, izgleda kao pravo malo umjetničko djelo.
Novi Frangipane Tart Kokos i marakuja, kako mu i samo ime kaže, neodoljiva je kombinacija egzotičnih voćnih okusa, sastavljen od kokosa, kreme od marakuje te bijele čokolade, a glavna je zvijezda ove slastice, barem ako se nas pita, Physalis, mjehurica iliti peruanska jagoda.
Voće rasprostranjeno po Južnoj i Sjevernoj Americi ovdje je poslužilo kao jestiva dekoracija, a zahvaljujući toploj narančastoj nijansi i veoma prpošnom suhom lišću s kojim dolazi u paketu, moramo priznati da djeluje veoma jesenski.
Priliku okusiti ovaj novitet imat ćemo već sutra, budući da je ponedjeljak jedini dan kada je slastičarnica zatvorena, dok je ostalim danima otvorena od 8 ujutro do 18 sati, uz izuzetak nedjelje kada je radno vrijeme nešto kraće, do podneva. Poznajući Ivanin rad, uopće ne sumnjamo da je ovo tek uvod u najukusniju jesen i jedva čekamo otkriti kakva nas još slatka iznenađenja tek čekaju!