Ne znamo je li nam simpatičniji Nicolas Cage kao Drakula ili njegov pomoćnik. Trailer izgleda sjajno!

Michele K. Short/Universal Pictures/Courtesy Everett Collection
Vidi originalni članak
  • U posljednje vrijeme izrazito popularni Nicholas Hoult ima novu briljantnu glavnu ulogu - Drakulinog pomoćnika Renfielda
  • U istoimenom filmu Drakulu glumi Nicolas Cage koji je cijelog života bio veliki obožavatelj Nosferatua i njemačkog ekspresionizma
  • Ova punokrvna i krvava crnohumorna horor poslastica premijeru će imati 14. travnja

Nakon što je briljirao u bizarnom horor trileru 'Meni', Nicholas Hoult dolazi u još jednoj fantastičnoj crnohumornoj horor priči. Film 'Renfield' mnogi smatraju jednim od najiščekivanijih filmova godine, a priča prati istoimenog propalicu Renfielda, Drakulinog  pomoćnika, koji žali zbog svoje životne sudbine i sanja o tome da se oslobodi svog mračnog gospodara.

Life&style Šesti dio horor serijala 'Vrisak' stigao u kina i prava je poslastica za ljubitelje filmova strave

Kako novi dvoipolminutni trailer pokazuje, Drakula kojeg glumi Nicolas Cage djeluje kao prilično iritantan i egoističan lik. Budući da desetljećima mora na kemijsko čišćenje nositi svoj ogrtač, u jednu ga ruku i razumijemo. Nova priča o Drakuli s fokusom na njegovom pomoćniku smještena je u sadašnjost, a nakon što frustrirani Renfield upozna policajku koju glumi Rebecca Quincy, odlučuje preuzeti agenciju, što vodi do krvavog vrhunca u traileru, i vjerojatno još krvavijeg u filmu koji će svjetlo dana ugledati 14. travnja.

Redatelj Chris McKay režirao je film prema scenariju Ryana Ridleyja, a on ga je pak napravio na ideji tvorca serije 'Živi mrtvaci',  Roberta Kirkmana. U filmu glume još i Ben Schwartz i Adrian Martinez, a ključno pitanje koje film postavlja je je li moguće da je  Renfieldu konačno dosadilo slijediti Drakuline naredbe do te mjere da se pokušava izvući iz, kako on to vidi, izuzetno toksične veze.

Life&style 'Netko kuca na vrata kolibe': Danas u kina stiže novi psihološki horor redatelja 'Šestog čula'

Iako traileri ponekad znaju zavarati i redovito djeluju zanimljivije nego što filmovi nekada ispadnu, ovaj uistinu djeluje kao da bi mogao biti prava crnohumorna horor poslastica i u ovome nam je trenutku teško reći djeluje li nam briljantnije Nicholas Hoult kao Renfield ili pak Nicolas Cage kao alfa vampir, budući se napokon dočepao uloge u koju je uspio doslovno zariti zube i kanalizirati svoju cjeloživotnu ljubav prema Nosferatuu i njemačkom ekspresionizmu. U svakom slučaju film iščekujemo s velikim nestrpljenjem.

Posjeti Miss7.24sata.hr