Life&style
Film 'Imamo duha'

Na Netflix sutra dolazi zabavna spooky komedija 'Imamo duha', evo što sve znamo o filmu

  • Glumac David Harbour spreman je dočarati nadnaravni smijeh, ali i strah u nadolazećoj spooky komediji 'Imamo duha'
  • Radnja filma prati dječaka Kevina, koji otkriva duha na tavanu svog novog doma i pretvara ga u senzaciju na društvenim mrežama
  • Film 'Imamo duha' izlazi i bit će dostupan za streaming u petak, 24. veljače, ekskluzivno na Netflixu

Od zločestog Djeda Mraza u filmu 'Violent Night' do prijateljski nastrojenog duha u 'Imamo duha', glumac David Harbour kao da se udomaćio glumeći fantastične likove. Nadolazeća obiteljska spooky komedija prikazuje zvijezdu 'Stranger Thingsa' kao duha po imenu Ernest, a mi ga jedva čekamo vidjeti u novoj ulozi.

Možda vas zanima BAFTA nagrade: Cate Blanchett je ponovno potvrdila da je milimetri dijele od trećeg Oscara Rubrika Life&style Life&style

Temeljen na kratkoj priči 'Ernest', Geoffa Manaugha, film 'Imamo duha' napisao je i režirao Christopher Landon, a također glume Anthony Mackie i Jennifer Coolidge, između mnogih drugih.

Radnja prati dječaka Kevina, koji otkriva duha na tavanu svog novog doma i pretvara ga u senzaciju na društvenim mrežama. Ali, ubrzo postaju meta CIA-e kada Kevin pokuša kopati po Ernestovoj prošlosti i pokušava saznati što mu se dogodilo.

Donosimo detalje za nadolazeću filmsku poslasticu, uključujući trailer, radnju, datum izlaska, glumačku postavu i likove te sve što do sada znamo o filmu.

 | Autor: Netflix Netflix

Koji je datum izlaska filma 'Imamo duha'?

'Imamo duha' bit će dostupan za streaming u petak, 24. veljače 2023., ekskluzivno na Netflixu.

Postoji li najava za film 'Imamo duha'?

Službeni trailer, koji je Netflix objavio 26. siječnja 2023., zasigurno će te podsjetiti na klasične priče o duhovima, s puno akcijsko-avanturističkih sekvenci. Moglo bi se reći da je to kao da Casper susreće 'Lovce na duhove', samo što je duh stariji, ćelavi muškarac, u majici za kuglanje, a ne slatki dječačić, a lovac o kojem je riječ je CIA.

Očekuje se da će film, kao što pokazuje trailer, biti pun komične radnje, poput vožnje Ernesta u autu s djecom, trčanja kroz zidove itd. Sve u svemu, 'Imamo duha' izgleda kao bezbrižna i zabavna obiteljska razbibriga gdje će te neka od najpopularnijih lica Hollywooda odvesti na ludi provod s prijateljskim, ali neugodnim duhom.

Tko je u glumačkoj postavi filma 'Imamo duha'?

Osim Harboura i Mackieja koji predvode glumačku postavu, film se može pohvaliti glumačkim ansamblom sa zvijezdom Jahi Di'Allo Winstonom, Tigom Notarom, zvijezdom 'bijelog lotusa' Jennifer Coolidge i Ericom Ashom.

Isabella Russo, Niles Fitch, Faith Ford i Steve Coulter također glume u raznim ulogama. 

Kao što je ranije spomenuto, Harbour glumi Ernesta, duha koji stanuje u kući u koju se useljava obitelj Presley. Anthony Mackie glumi Franka Presleya, novog stanara/vlasnika kuće u kojoj Ernest živi. 

Winston glumi mlađeg djeteta u obitelji, Kevina; Ash glumi Frankovu ženu i Kevinovu majku; Fitch kao Fulton, Russo kao Joy, Kevinov susjed i prijatelj, Notaro kao Dr. Leslie Monroe, lovac na duhove i vladin agent u lovu na Ernesta, a Coolidge kao popularni medij na televiziji.

 | Autor: Netflix Netflix

Tko su tvorci filma 'Imamo duha'?

Film 'Imamo duha' je adaptacija kratke priče 'Ernest', pisca/autora Geoffa Manaugha, koja je objavljena u časopisu Vice 2017. godine. Filmski redatelj Christopher Landon prilagodio je priču za filmsko platno i također režira film. Landon je redatelj, producent i scenarist koji je prethodno napisao za filmove kao što su 'Disturbia' i 'Paranormalna aktivnost 2, 3 i 4'. Kao redatelj najpoznatiji je po svojim prethodnim projektima kao što su 'Sretan dan smrti' i njegov nastavak, 'Sretan dan smrti 2U', te 'Freaky', koji su svi bili horor filmovi s elementima komedije, baš kao i 'Imamo duha'. Za svoj sljedeći projekt producirat će nadolazeći znanstveno-fantastični film  'Time Cut'.

 | Autor: Netflix Netflix

Kada je počelo snimanje filma?

Snimanje filma 'Imamo duha' počelo je u kolovozu 2021. u New Orleansu i Donaldsonvilleu u Louisiani, ali je pauzirano zbog uragana Ida. Proizvodnja je nastavljena i završena u listopadu.

O čemu se radi u filmu 'Imamo duha'?

Priča filma slijedi istu premisu kao i Manaughova originalna kratka priča, osim dramatizacije likova s nekim elementima akcije i avanture.

Radnja filma počinje kada se obitelj Presley useli u novi dom. Jedno od njihove djece, Kevin, otkriva duha na tavanu. Umjesto da se prestraši, on snima video duha koji ga pokušava prestrašiti i stavlja ga na YouTube. Filmić odmah postaje hit. Kada roditelji saznaju za duha, ne prihvaćaju dobro tu vijest, ali kada otac upozna samog Ernesta, i on slijedi sinovu ideju i to otkriće pretvara u viralni online sadržaj. Video zapisi privlače milijune pogleda i privlače pozornost, uključujući i onu vlade. Uskoro CIA stiže na njihova vrata s ekipom u potrazi za Ernestom. U međuvremenu Kevin i Ernest postaju prijatelji i dječak saznaje da je nijemi duh koji živi na njihovom tavanu nekoć bio obiteljski čovjek koji je živio u istoj kući, a koji je prije nekog vremena umro i počeo opsjedati kuću. Stoga Kevin odluči istražiti Ernestovu smrt i saznati što se dogodilo njemu i njegovoj obitelji. Sada, s CIA-om na leđima, Kevin i njegova obitelj i prijatelji moraju pronaći način da spase prijateljskog duha i saznaju istinu.

 | Autor: Netflix Netflix

Morgan Freeman Možda vas zanima Zvjezdana holivudska ekipa glumit će u remakeu emotivnog švicarskog filma 'Le Petite Chambre' Rubrika Life&style Life&style
Photo: Netflix

Komentari 0