Life&style

'Netko kuca na vrata kolibe': Danas u kina stiže novi psihološki horor redatelja 'Šestog čula'

  • Redatelj M. Night Shyamalan gotovo sve svoje filmove napravi sa neočekivanim preokretom u radnji, od čega je i sam izraz za preokrete u njegovim fimovima nazvan 'Shyamalan Twist'
  • Zbog te pomalo čudačke kreativnosti i smjelosti da u filmovima pokuša nešto novo, nestrpljivo očekujemo i 'Netko kuca na vrata kolibe'
  • Svi ljubitelji Shyamalanovih filmovima, ali i napetih psiholoških trilera te apokaliptičnih horora mogu očekivati uzbudljivu večer u kinu 

Poznati redatelj M. Night Shyamalan vraća se novim filmom 'Netko kuca na vrata kolibe' (Knock at the Cabin), koji upravo danas stiže u hrvatska kina. Radnja ove apokaliptične horor misterije slijedi Andrewa (Groff) i Erica (Aldridge) sa njihovom posvojenom kćeri Wen (Cui) kako odlaze na odmor u kolibu u šumi. Idilični obiteljski odmor ne traje dugo jer njihovoj kćeri prilazi čovjek (Bautista) i govori kako se mora sprijateljiti s njom i njenim očevima, te mu se slama srce zbog onoga što mora učiniti.

 | Autor: Universal Pictures Universal Pictures

Nakon što on i još troje ljudi provale Andrewu, Ericu i Wen u kolibu, drže ih kao taoce te im govore kako imaju važan posao za obaviti, možda i najvažniji u povijesti svijeta. Obitelj mora napraviti izbor, a ako ne učine to, biti će izazvana apokalipsa.
  
Redatelj, scenarist i producent filma M. Night Shyamalan gotovo sve svoje filmove napravi sa neočekivanim preokretom u radnji, od čega je i sam izraz za preokrete u njegovim fimovima nazvan 'Shyamalan Twist'. Izraz se počeo koristiti i za filmove ostalih redatelja koji naprave neočekivani preokret, odnosno 'twist' u radnji, pa definitivno očekujemo tako nešto i u 'Netko kuca na vrata kolibe'.

 | Autor: Universal Pictures Universal Pictures

Nakon što je 1999. snimio 'Šesto čulo' (The Sixth Sense), postao je jedan od redatelja čije su nadolazeće filmove svi s nestrpljenjem čekali, te su mu uslijedili i ostali filmski hitovi 'Zaselak' (The Village), 'Znakovi' (Signs), te 'Glass' i 'Ostarjeli' (Old).

Zbog te pomalo čudačke kreativnosti i smjelosti da u filmovima pokuša nešto novo, nestrpljivo očekujemo i 'Netko kuca na vrata kolibe' koji odiše misterijom i zlokobnom prijetnjom koja se da iščitati iz samog trailera filma.


  
Glavne uloge tumače Dave Bautista (franšiza 'Čuvari galaksije', 'Dina', 'Stuber'), Jonathan Groff ('Hamilton', 'Matrix uskrsnuća', 'Psihologija ubojica'), Rupert Grint (franšiza 'Harry Potter', 'Servant', 'Moonwalkers'), Ben Aldridge ('Pennyworth', 'Naša cura', 'Fleabag'), Nikki Amuka-Bird ('Ostarjeli', 'Moj osobni rat', 'Povijest Davida Copperfielda'), William Ragsdale ('Moj susjed je vampir', 'Zamjena', 'Žetva'),  Abby Quinn ('Nakon vjenčanja', 'Lud za tobom', 'Male žene') i Kristen Cui kojoj je ovo prva uloga.

 | Autor: Universal Pictures Universal Pictures

Nikki Amuka-Bird je imala veću ulogu u Shyamalanovom posljednjem filmu, 'Ostarjeli' (2021), a Rupert Grint je dio stalne postave u njegovoj seriji 'Servant' (2019). Najveće iznenađenje glumačke postave je definitivno Dave Bautista, no redatelju se toliko svidjela njegova izvedba u 'Blade Runner 2049' (2017) da je želio da glumi jednu od glavnih uloga u filmu.

'Netko kuca na vrata kolibe' je adaptacija horor novele 'Koliba na kraju svijeta' pisca Paula G. Tremblaya, te mu je ovo prva ekranizacija jednog od njegovih djela. Mi jedva čekamo vidjeti što su nam studio Universal i Shyamalan pripremili u njihovom petom zajedničkom filmu. 

Photo: Universal Pictures

Komentari 0