Napolitanke s kremom od badema: Domaća verzija slavnog slatkiša koji se doslovno topi u ustima
- Teško da postoji netko tko ne voli napolitanka, a još kad je riječ o domaćim vaflima s domaćom kremom...
- Iako se krema često priprema od lješnjaka, u ovoj verziji s bademima okus je fenomenalan
- Imamo odličan recept, a sama priprema je vrlo jednostavna
- Pročitaj više: Savršeno kremaste, a lagane: Kocke od Oreo keksa i Nutelle ne peku se, a okus im je fantazija
Karamela s bademima između slojeva hrskavih oblatni zvuči fantastično. Ova se slastica priprema brzo i jednostavno, ne zahtijeva velik broj namirnica, a donosi neodoljive slatke okuse. Jedan je od omiljenih kolača koji se ne moraju peći, a umjesto badema se mogu koristiti i drugi orašasti plodovi poput lješnjaka i oraha.
Za pripremu ovog prefinog deserta je oko 30 minuta, a sama priprema je doista ne zahtijeva mnogo truda.
Sastojci:
- 200 g oblatne
- 140 g maslac, neslani
- 140 g šećer, u prahu
- 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 0.50 kom vanilin šećer
- 2 žlica tamni rum
- 120 g badem, oljušteni suhi
- 200 g tamna čokolada
- bademi,mljeveni
Priprema:
- Pjenasto umutite mikserom šećer u prahu, maslac i žumanjke.
- Kratko promiješajte sve na laganoj vatri.
- Mankite s vatre pa dodajte u vruću smjesu naribanu čokoladu, vanilin šećer, rum i mljevene bademe.
- Sve dobro izmiješajte. Nadjevom premažite oblatne, a zadnju namažite kremom te pospite sjeckanim bademima.