Možda ćeš pomisliti da smo poludili, ali evo zašto bi u kajganu trebala staviti - čokoladu!
- Kajgana i čokolada zajedno?
- Doista zvuči kao dvije stvari koje se nikada ne bi smjele pomiješati istovremeno u tavi
- Međutim, mnogi gurmani tvrde suprotno…
Postoje kombinacije namirnica koje nam se čine nespojivima te čak izazivaju neku laganu mučninu pri samoj pomisli da bismo to jele. Za mnoge tu vjerojatno spada i kombinacija čokolade i jaja – i ne, ne govorimo o čokoladnim jajima, nego o pravim kokošjim jajima. Otkrit ćemo ti zašto bi ih ipak trebala (makar) jednom isprobati, odnosno dodati čokoladu kajgani.
Slatka čokoladna kajgana – zašto ne?
Na američkim internetskim stanicama sa receptima (poput Mr.Breakfast.com ili allrecepies.com) sve se češće nalaze korisnici koji zagovaraju kajganu s čokoladom. Neki čak dodaju cijele komade bijele čokolade, neki vole naribanu čokoladu za kuhanje, a neki se pak odluče za čokoladu u prahu.
Omjer je otprilike sljedeći:
• 5 jaja
• 3 žlice čokolade
Priprema je kao kod normalne kajgane, samo se preskoči sol, papar i začinsko bilje. Na kraju ispadne slatko jelo s jajima – koje je zapravo idealan desert bogat bjelančevinama. Neki za doručak više vole posjesti nešto slatko, a ne slano.
Savjet: ako se odlučiš na ovaj neobičan eksperiment, možeš dodati čokoladnoj kajgani i voće (banane ili bobice), orašaste plodove, maslac od kikirikija ili mrvice kokosa kao toping.