Mljac! Lazanje iz tave brzo se pripremaju, a toliko su ukusne da će svi tražiti još!

Shutterstock/instagram
Vidi originalni članak
  • Lazanje definitivno spadaju među omiljena jela velikih i malih 
  • Ove se ukusne lazanje spravljaju jednostavno i brže od klasičnih lazanja
  • Donosimo ti recept za brze lazanje iz tave 

Idu ti sline na klasične, ukusne lazanje, a nemaš vremena za spravljanje ili ti se čini da je recept prekompliciran? Onda definitivno trebaš isprobati ovaj recept za lazanje iz tave! Osim što će ti uštedjeti vrijeme, imat ćeš upola manje posla. Naime, kod ovog recepta stavljaš sve sastojke u tavu! A na kraju će lazanje imati okus kao i „klasične“. 

Sastojci

• 1 glavica luka

• 2 češnja češnjaka 

• 2 tikvice 

• ½ vezice bosiljka 

• 1 kg miješanog mljevenog mesa 

• 4 žlice ulja od suncokreta

• 2 limenke komada rajčica

• 100 g punomasnog svježeg sira

• 500 ml povrtnog temeljca 

• 200 g tijesta za lazanje 

• 150 g mini mozzarelle 

• 200 g naribanog sira 

• sol, papar, šećer

Kulinarski savjeti Savršene lazanje jedino su moguće bez ovih pogrešaka koje smo svi skloni raditi

Priprema 

1. Oguli te nasitno nasjeckaj češnjak i luk. Operi tikvice, prebriši, odreži krajeve, prereži po dužini pa na ploške. Operi bosiljak, protresi pa natrgaj listiće. Ugrij 2 žlice ulja u tavi te poprži tikvice uz povremeno okretanje oko 5 minuta. Izvadi te ostavi po strani. 

2. U istoj toj tavi ugrij 2 žlice ulja. Dodaj mljeveno meso pa prži uz miješanje oko 7 minuta. Dodaj luk i češnjak te prži oko 3 minute. Dodaj zatim rajčice, svježi sir i tikvice. Ulij temeljac, začini solju, paprom i prstohvatom šećera. 

3. Natrgaj grubo tijesto za lazanje te raspodijeli u smjesi od mesa. Poklopi pa ostavi da krčka oko 10 minuta na srednjoj vatri. Raspodijeli po lazanji mozzerellu i naribani sir te ostavi poklopljeno još oko 5 minuta na laganoj vatri. Makni potom sa štednjaka te ostavi da odstoji oko 10 minuta. Ukrasi listićima bosiljka te posluži u tavi. Buon appetito! 

miss kuha Najlakše lazanje za pripremiti: zdravija verzija bez bešamela, ali jednako slasna i aromatična

Posjeti Miss7.24sata.hr