Mladi danas radije brinu o biljkama i kućnim ljubimcima, nego o djeci. Tvrde kako za to postoji dobar razlog

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Istraživanja su pokazala kako će se mladi danas radije odlučiti na brigu oko kućnih ljubimaca ili biljaka, nego na roditeljstvo
  • Razlozi ove odluke prvenstveno leže u financijama, odnosno podatku da velik broj milenijalaca pati od financijske anksioznosti
  • S obzirom na nestabilnost današnjeg svijeta i globalnu krizu, radije bi uzgajali biljke pa se sve više njih i javno naziva "roditeljima" zelenih ljepotica

Stil života današnje mladeži znatno je drugačiji od onog koji su gajili njihovi vršnjaci prije samo pola stoljeća. Tempo života postajao je sve brži, snove o velikim kućama dokinuli su mali stanovi, a skupinu djece koja bi trčkarala po istima zamijenilo je nešto prilično neočekivano: kućni ljubimci i/ili biljke. Upravo je to način na koji mnogi mladi ljudi između 25 i 39 godina vole živjeti.

Istraživanja su tako pokazala kako bi milenijalci, pripadnici generacije rođene između 1981. i 1996. godine, radije pazili na biljke i kućne ljubimce, nego na djecu. Zapravo je 7 od 10 milenijalaca koji su sudjelovali u istraživanju koje su proveli OnePoll i Article otkrilo kao bi radije uzgajali biljke nego odgajali djecu s obzirom na trenutnu globalnu klimatsku krizu, opću neizvjesnost i nestabilnost današnjeg svijeta.

Super trik S ovim brzim trikom će svaka tvoja sobna biljka dobiti savršenu količinu vode

Razlog zbog kojeg se sve kasnije odlučuju na roditeljstvo leži u financijama, odnosno podatku da velik broj milenijalaca pati od financijske anksioznosti te strahuje kako će zbog osnivanja obitelji zapasti u dugove. Osim financija, pojedince privlači i sloboda koju kućni ljubimac može ponuditi. Iako zahtijevaju brigu i pažnju, odgoj kućnog ljubimca znatno je lakši zadatak od odgoja djeteta.

Istraživanje je pokazalo Ako imaš psa, obavezno ga podragaj prije nego napustiš svoj dom. Evo zašto je to važno

Pandemija koronavirusa uvelike je pridonijela trendu uzgoja biljaka u stanovima te se mnogi milenijalci danas ponosno etiketiraju kao 'roditelji' zelenih ljepotica. Razloge tome možemo tražiti u podatcima kako većina njih živi u urbanim središtima te su uvođenjem biljaka u vlastiti dom željeli kreirati male zelene oaze unutar mora betona. P.S. Ovih šest sobnih biljaka koje će uvijek preživjeti - čak i najgore vlasnike.

Mnogi od njih spremno priznaju kako razgovaraju sa svojim biljkama te one nisu samo korisni ukras već i njihovi ukućani. Tvrde kako im briga za bilje pomaže u održavanju mentalnog zdravlja, a život u zelenom okruženju smirenje u ovim nemirnim vremenima.

U novoj epizodi showa 'miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima' briljirala je Antonija Blaće

Your browser doesn’t support HTML5 video

Cijelu epizodu pogledaj OVDJE.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr