Mini lazanje iz kalupa za muffine klinci će obožavati, a ni veliki neće moći odoljeti njihovom slasnom okusu

Instagram/Getty
Vidi originalni članak
  • Ne da ti se raditi lazanje, a baš bi ih jela?
  • Kako bi bilo da spraviš ovu „fingerfood“ varijantu?
  • Donosimo ti recept za lazanje iz kalupa za muffine 

Kalup za muffine možeš upotrijebiti na različite načine, a ne isključivo za muffine. Na primjer, možeš u njima spraviti i mini lazanje. Te su male lazanje idealne za djecu, kad spontano dođu gosti, ali i kao jelo koje možeš ponijeti na tulum kako bi počastila ekipu. 

Sastojci 

• 1 glavica luka

• 250 g tijesta za proljetne rolice (kinesko wonton tijesto, ali može i tanka kora za savijače)

• 3 žlice maslinova ulja

• šaka listova bosiljka 

• 2 češnja češnjaka

• 350 g mljevenog mesa 

• 400 g ricotta sira

• 400 g pasiranih rajčica 

• 125 g naribane mozzarelle 

• sol i papar 

miss kuha Želimo isprobati ovaj jesenski recept: slasne i aromatične lazanje od bundeve

Priprema 

1. Ostavi da se listovi tijesta odmrznu na sobnoj temperaturi. Za to vrijeme oljušti te nasjeckaj luk i češnjak. 

2. Stavi ulje u tavu. Kad se ugrije, dodaj mljeveno meso te naglo poprži. Potom dodaj luk i češnjak te prži oko 5 minuta. Umiješaj pasirane rajčice te začini solju i paprom. 

3. Operi bosiljak te usitni (na veće komade). Pola listića pomiješaj sa ricotta sirom u posudi te začini. 

4. Namasti svaku udubinu u kalupu s malo maslaca. Na dno svake stavi po dva lista tijesta. Krajevi neka su lagano iznad udubine. Potom stavi 2 žlice mješavine ricotte i bosiljka te na to 2 žlice mješavine s mljevenim mesom. Potom stavi još jedan listić tijesta. Lagano ga pritisni te stavi po još 2 žlice svakog nadjeva. Na vrh stavi mozzarellu. 

5. Peci lazanje u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva 15-20 minuta. Kad izvadiš iz pećnice pospi preostalim bosiljkom te posluži. 

miss kuha Mljac! Lazanje iz tave brzo se pripremaju, a toliko su ukusne da će svi tražiti još!

Posjeti Miss7.24sata.hr