Mini lazanje iz kalupa za muffine klinci će obožavati, a ni veliki neće moći odoljeti njihovom slasnom okusu
- Ne da ti se raditi lazanje, a baš bi ih jela?
- Kako bi bilo da spraviš ovu „fingerfood“ varijantu?
- Donosimo ti recept za lazanje iz kalupa za muffine
Kalup za muffine možeš upotrijebiti na različite načine, a ne isključivo za muffine. Na primjer, možeš u njima spraviti i mini lazanje. Te su male lazanje idealne za djecu, kad spontano dođu gosti, ali i kao jelo koje možeš ponijeti na tulum kako bi počastila ekipu.
Sastojci
• 1 glavica luka
• 250 g tijesta za proljetne rolice (kinesko wonton tijesto, ali može i tanka kora za savijače)
• 3 žlice maslinova ulja
• šaka listova bosiljka
• 2 češnja češnjaka
• 350 g mljevenog mesa
• 400 g ricotta sira
• 400 g pasiranih rajčica
• 125 g naribane mozzarelle
• sol i papar
Priprema
1. Ostavi da se listovi tijesta odmrznu na sobnoj temperaturi. Za to vrijeme oljušti te nasjeckaj luk i češnjak.
2. Stavi ulje u tavu. Kad se ugrije, dodaj mljeveno meso te naglo poprži. Potom dodaj luk i češnjak te prži oko 5 minuta. Umiješaj pasirane rajčice te začini solju i paprom.
3. Operi bosiljak te usitni (na veće komade). Pola listića pomiješaj sa ricotta sirom u posudi te začini.
4. Namasti svaku udubinu u kalupu s malo maslaca. Na dno svake stavi po dva lista tijesta. Krajevi neka su lagano iznad udubine. Potom stavi 2 žlice mješavine ricotte i bosiljka te na to 2 žlice mješavine s mljevenim mesom. Potom stavi još jedan listić tijesta. Lagano ga pritisni te stavi po još 2 žlice svakog nadjeva. Na vrh stavi mozzarellu.
5. Peci lazanje u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva 15-20 minuta. Kad izvadiš iz pećnice pospi preostalim bosiljkom te posluži.