'Ljubavnik Lady Chatterley': Prvi pogled na Netflixovu adaptaciju kontroverznog romana starog 100 godina

Netflix
Vidi originalni članak
  • Na streaming platformi Netflix uskoro ćemo moći gledati najnoviju adaptaciju poznatog romana 'Ljubavnik Lady Chatterley'
  • U glavnoj ulozi naći će se Emma Corrin, koju ju proslavila uloga princeze Diane u Netflixovoj 'Kruni'
  • Adaptacija kontroverznog romana iz 1920-ih na Netflix bi trebala stići u prosincu ove godine

Emma Corrin postigla je svjetsku slavu nakon što je maestralno utjelovila princezu Dianu u Netflixovoj hit seriji o britanskoj kraljevskoj obitelji, 'Kruna'. Nakon princeze Diane, Emma Corrin prihvatila je ulogu Constance Chatterley u Netflixovoj elektrizirajućoj adaptaciji kontroverznog romana Davida Herberta Lawrencea, 'Ljubavnik Lady Chatterley'.

Skandalozni roman je po prvi put objavljen u Italiji još 1920-ih te priča eksplicitnu priču o barunovoj supruzi koja započinje izvanbračnu aferu s lugarom, a objavu u Velikoj Britaniji čekao je sve do 1960. Smatra se jednim od najkontroverznijih romana 20. stoljeća te remek-djelom svjetske književnosti tog razdoblja, a svojedobno je šokirao čitatelje eksplicitnim seksualnim opisima i sadržajem.

Netflixovu adaptaciju režirao je Laure de Clermont-Tonnerre, dok je za scenarij zaslužan David Magee. Uz Emmu Corrin kao barunicu Chatterley, baruna Sir Clifforda Chatterley utjelovit će Matthew Duckett, a uloga ljubavnika, lugara Olivera Mellorsa, pripala je Jacku O'Connellu.

Life&style 7 najdražih nam filmskih adaptacija popularnih književnih djela na Netflixu

O magičnoj glavnoj ulozi Emme Corrin, de Clermont-Tonnerre je za Vogue rekla: "Kad smo prvi put razgovarale, Emma mi je pričala o sceni gdje Connie pleše gola na kiši. Rekla je 'To je tako oslobađajući trenutak. Želim istražiti taj osjećaj velike slobode'. Emma je jako slobodnog duha i mislim da su to željeli izraziti kroz lik Connie", rekla je redateljica.

O izvornom materijalu, romanu 'Ljubavnik Lady Chatterley', de Clermont-Tonnerre je rekla: "Strašno je da se nije mnogo toga promijenilo od 1920-ih. Kao žene, još se uvijek borimo za ravnopravnost. Ideja slobodne žene još je uvijek skandalozna. Ova knjiga je o ženskom putu osnaživanja, kontrole nad vlastitim tijelom, seksualnošću i životom. Moj je cilj bio da naglasim njeno gledište te da publici dam iskustvo žene koja doživljava užitak. Morali smo postići da izgleda pristupačno".

Iako je ovo tek jedna od mnogih adaptacija ovog romana, redateljica de Clermont-Tonnerre tvrdi kako su svježinu u već toliko puta ispričanu priču donijeli kostimima, od kojih su neki autentični komadi iz tog doba, dok su drugi iz high street trgovina poput H&M-a te ležernim snimanjem i pokretima kamere.

Rezultat je vibrantno prepričavanje priče koje se od prethodnih ističe i glavnom glumicom, Emmom Corrin. 'Ljubavnik lady Chatterley' na Netflix dolazi u prosincu ove godine.

Life&style 'Djevojka iz močvare': U kina stiže željno iščekivana adaptacija bestselera New York Timesa

Posjeti Miss7.24sata.hr