Kremastu i roza Yogurette tortu s jagodama jela bi i Barbie, a ne treba je ni peći
- Sa sezonom roštilja ne žudimo samo za mesnim delicijama s roštilja, maštovitim salatama i prilozima te ledeno hladnim pićem, nego i za osvježavajućim, domaćim desertom
- S obzirom na temperature, poželjno je da je on lagan, a svejedno bi trebao i oduševiti ih okusom
- Ova je kremasta Yogurette torta (poznata i kao ružičasta torta) idealan ljetni desert, a najbolje od svega: za pripremu nije potrebno pečenje!
Brojni su razlozi zašto je ova ukusna torta s mješavinom jogurta, svježih jagoda i hrskave čokolade doista neodoljiva. Ne samo da je superlijepa na izgled i sugerira da je za nju potrebno puno više posla nego što je zapravo istina, nego se može i dekorirati po vlastitoj želji. Što kažeš na srce od jagoda za godišnjicu, broj kao rođendansku verziju ili svoje inicijale? Volimo Yogurette tortu jer je tako jednostavna za pripremu i ne moramo trpjeti vrućinu pećnice u toplim danima. Jednostavno je savršeno ljetno osvježenje, koje možeš pripremiti dan prije nego što dođu gosti.
Yogurette torta s jagodama - recept
Sasojci za Yogurette tortu s jagodama
Za biskvit:
• 100 g piškota
• 60 g maslaca
Za kremu:
• 250 g svježih jagoda
• 500 g grčkog jogurta
• 8 listića želatine
• 50 g šećera
• 200 g vrhnja za šlag
Za preljev
• 5 Yogurette čokoladica
• 100 g vrhnja za šlag
• svježe jagode
Priprema Yogurette torte s jagodama
1. Prvo pripremi biskvit od piškota: obloži kalup za pečenje (promjera 18 cm) papirom za pečenje. Sitno izmrvi piškote u zdjelu te rastopi maslac u tavi. Sve pomiješaj i rukama čvrsto mijesi dok se smjesa ne sjedini. Prebaci u kalup i ravnomjerno rasporedi po dnu te lagano pritisni.
2. Sada je vrijeme za sloj kreme: namoči želatinu u hladnoj vodi prema uputama na pakiranju. U međuvremenu izgnječi svježe jagode i pomiješaj ih u posudi s jogurtom i šećerom. Sada od te smjese odvoji 6 žlica i zagrij s prethodno ocijeđenom želatinom dok se ne otopi. Umiješaj preostalu smjesu jogurta. Neka se hladi barem 15 minuta u hladnjaku.
3. Istuci vrhnje u čvrst šlag te umiješaj u ohlađenu smjesu od jogurta. Sve rasporedi po biskvitu od piškota te stavi na najmanje 4 sata u hladnjak (najbolje bi bilo preko noći).
4. Prije posluživanja kolača pažljivo olabavi te otkloni kalup za pečenje. Stuci vrhnje u šlag te premaži odozgo tortu po želji. Potom Yogurette čokoladice nareži na manje komade te ukrasi tortu. Na kraju ukrasi još i svježim jagodama.