Kolač mljekarica ne sadrži dodani šećer, ne peče se, a njegovi prefini slojevi tope se u ustima
- Ukusan desert ne mora biti neka super komplicirana torta ili kolač
- Također može biti jednostavan - poput ovog recepta za 'Milchmädchen kolač', tj. kolač mljekarica
- Radi se brzo i ne treba ti pećnica…
Od ovog kolača će ti se srce topiti pri svakom zalogaju, jer podsjeća na djetinjstvo i bezbrižna vremena. Mješavina hrskavih keksa s maslacem, svježe kreme i nježnog čokoladnog preljeva spaja se u ustima i stvara jedinstvenu kombinaciju. A što je najbolje pri tome: ne moraš čak ni peći ovu rajsku slasticu.
Ovaj recept za Milchmädchen kolač ne sadrži dodatni šećer. Naime, šećer se već krije u slatkom kondenziranom mlijeku i keksima. Popis sastojaka je vrlo jednostavan: za pripremu ovog kolača bez pečenja za potrebno ti je samo 5 sastojaka…
Kolač mljekarica - sastojci:
• 700 g keksa s maslacem (npr. petit beure keksi)
• 600 g vrhnja za šlag
• 4 pakiranja učvršćivača za šlag
• 250 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
• 300 g svježeg krem sira
Ako želiš, kolač na kraju možeš ukrasiti svježim bobičastim ili drugim voćem po želji.
Kolač mljekarica - priprema:
1. Tuci vrhnje pola minute mikserom. Dodaj 2 pakiranja učvršćivača i tuci dok šlag ne postane čvrst.
2. Ostala dva paketa učvršćivača za šlag pomiješaj sa svježim sirom i kondenziranim mlijekom ručnim mikserom.
3. Umiješaj šlag.
4. Dublji lim (oko 32 x 22 cm) obložen papirom za pečenje obloži slojem keksa. Premaži slojem kreme. Ponovi sve to naizmjenično u nekoliko slojeva te završi s kremom.
5. Kolač ostavi da se hladi preko noći ili najmanje 6 sati.
6. Gornji sloj kreme ukrasi mrvicama keksa ili voćem te posluži.