Kavoljupci, pozor! Imamo recept za osvježavajuće piće koje će zamijeniti ledenu kavu

Instagram@lejla.fili Trenutno postoji novi napitak od kave koji vlada u svijetu kofeina, a ljubiteljice tonika neće moći sakriti svoje oduševljenje. Dakle, kava i tonik nova je dobitna kombinacija!
Vidi originalni članak
  • Svijet ljubitelja kofeina narastao je za novi napitak, a ni ljubitelji tonika ne skrivaju oduševljenje. A neki i skepsu. Dakle, kava i tonik nova su dobitna kombinacija!
  • Kafići diljem Sjedinjenih Država i šire nude "tonik kavu", koji je mješavina neke vrste kave - obično espressa ili hladnog pića - tonika
  • Zvuči pomalo čudno, zar ne?

No, svi koji su probali tvrde kako tonik kava nije samo ukusan napitak, već je i osvježavajuć i dobro sjeda u bilo koje doba godine, posebno u najtoplijim danima ljeta. U nastavku ćeš doznati sve o novom trendu kave, i naravno naučiti kako napraviti tvoju buduću omiljenu vrstu kave u nekoliko jednostavnih koraka!

NIVEA Pripreme za more: Uz ove super savjete tvoja će koža zablistati u trenu

Zašto kava i tonik?

A zašto ne?! Kava i tonik izvrsna su alternativa redovitoj ledenoj kavi ljeti, koju trebaš popiti što prije jer se led topi na ljetnim vrućinama i prijeti da kava postane vodenasta i neukusna. Iako neki možda preziru tonik sam po sebi, okusi kave i tonika zaista se dobro kombiniraju. Slatkoća tonika pomalo uravnotežuje gorčinu kave, dok okus tonika također izglađuje kiselost iz espressa.

I, jesmo li spomenuli mjehuriće? Kava nije gazirana, ali karbonizacija u toniku dodaje prekrasnu iskričavost kavi. Zanimljiv je to sklad i brak dva tako dobra pića i stvarno ga trebaš isprobati da bi vidjela u čemu je kvaka!

Life&style Proteinska kava ili profee novi je trend u svijetu zaljubljenika u kavu (i zdrav život)

Kako napravit tonik kavu?

Tonik kavu ne može biti lakše napraviti. Samo slijedi korake u nastavku i uskoro ćeš dobiti Instagram šalicu prekrasnog, pjenastog, savršeno slojevitog napitka.

Sastojci

  • 170 ml tonika
  • 60 ml espressa
  • Slatki sirup po želji za dodatan ukus
  • Neobvezno: Kriška limuna ili naranče kao ukras

1. Napuni čašu ledom. Započni punjenjem čaše s malim kockicama pa sve do vrha. Pazi da ne štediš na ledu! (U čašu ćeš kasnije dodati vrući espresso i pričekati samo minutu, tako da trebaš dovoljno leda da se brzo ohladi).

2. Dodaj tonik i malo sirupa za slatkoću. Tonik i sirup prelij preko leda i pusti da se sve pomiješa.

3. Pripremi 60 ml svježeg espressa.

4. Pažljivo ulij espresso u čašu s ledom. Ako želiš lijep, slojevit izgled, ulij polako i izravno na kocke leda ili žlicom rasporedi espresso po vrhu bez miješanja.

5. Uživaj u okusu! U svoj napitak možeš dodati krišku limuna ili naranče (po želji) i poslužiti! 

Life&style Espresso, instant, turska... Evo kako različite vrste kave utječu na tvoje tijelo

Mogu li napraviti tonik kavu bez sirupa?

Svakako možeš! Sirup dodaje lijepu, osvježavajuću slatkoću smjesi, ali sastojak možeš, naravno, potpuno izbaciti. Voda s tonikom ima prirodno malo sladak okus, iako ne sadrži šećer, tako da može biti dovoljno samo slatki espresso pomiješan s toničnom vodom.

Što će se dogoditi tvom tijelu ako upravo sad odlučiš prestati piti kavu - ili barem smanjiti na minimum

Mogu li koristiti neke espresso alternative?

Ako nemaš espresso aparat, ne brini! Tonik kavu možeš napraviti bez espressa; samo budi sigurna da je kava dovoljno jaka da se lijepo sljubi s tonikom. Možeš pripremiti espresso u Moka loncu ili možeš upotrijebiti vrlo jaku francusku press kavu. Preporučili bismo napraviti za ovaj recept kavu otprilike dvostruko jaču nego što je to uobičajeno. 

Posjeti Miss7.24sata.hr