Kad banu gosti, desert iz čaše će spasiti stvar. Moraš samo imati špekulas kekse, mascarpone i šlag
- Ova je slastica apsolutno neodoljiva te impresionira svojom kremastom konzistencijom i zimskom notom
- Špekulas desert poslužuje se u čaši, izgleda lijepo i ukusno te garantira trenutke uživanja u svakom zalogaju
- Veliki plus je i da se spravlja vrlo brzo i nadasve jednostavno – uspjet će svakome iz prve!
Vanilin kiflice, kolačići od marcipana, s cimetom, čokoladom, kuhano vino, klinčić - sve su to okusi i mirisi koji nas uveseljavaju oko svakog Božića. A kakav bi to bio Božić bez deserta s okusom i mirisom špekulas keksa? Pa, to bi bilo teško uopće i zamisliti! Krema od špekulas keksa s kremom od sira i šlaga topi se u ustima, a okus je… pa, pravi blagdanski!
Desert iz čaše sa špekulas keksima
Sastojci:
• 4 špekulas keksa
• 250 g jogurta
• 150 g mascarpone sira
• 1 pakiranje vrhnja za šlag
• 1 paket učvršćivača za šlag
• 20 g šećera u prahu
• 1 prstohvat cimeta
• čokoladni, voćni i razni drugi ukrasi po želji
Priprema:
1. Prvo samelji špekulas kekse da postanu mrvičasti. Zatim u zdjeli pomiješaj jogurt i mascarpone te miješaj dok ne nastane glatka smjesa, dodaj mrvice špekulas keksa i sve dobro promiješaj.
2. Stuci čvrsti šlag, polagano uspi šećer u prahu i učvršćivač. Nježno umiješaj šlag u smjesu s keksima dok ne postane kremasta.
3. Desert rasporedi u čaše te ukrasi cimetom i ukrasima od čokolade. Možeš, naravno, ukrasiti kremu i voćem, finim preljevom, komadićem keksa...