Jolie Petit Pâtisserie ima novi jesenski kolač sa smokvama, izgleda savršeno

Instagram @joliepetitepatisserie
Vidi originalni članak
  • Među slasticama u Jolie Petit Pâtisserie, zapazili smo francuski kolač Paris-Brest u verziji sa smokvama
  • Krema od badema, svježe smokve i fino tijesto prefini su sastojci ovog kolača
  • Ovaj francuski desert klasik je koji se mora isprobati!

Omiljena slastičarnica Jolie Petit Pâtisserie u ponudi kolača koji osim okusom, osvajaju i izgledom, dobila je i verziju kolača Paris-Brest sa smokvama. Ovaj francuski slastičarski klasik sastoji se od fine kreme od badema, nježnog, kuhanog tijesta, odnosno pâte à choux, koje se koristi za izradu brojnih slastica i peciva te svježih smokava. Iza nove jesenske verzije Paris-Bresta stoji pastry chefica u Jolie Petitu Doris Grizelj.

Kao i svaki poseban desert koji ima kultni status, Paris-Brest također ima svoju priču o nastanku. Paris-Brest sa smokvama iz Jolie Petit verzija je čuvenog francuskog deserta koji je osmislio chef Louis Durand još 1910., a ime je dobio po biciklističkoj utrci od Pariza do Bresta i natrag, zbog čega kolač i ima slikovit oblik kotača.

Life&style Ekspresni čokoladni užitak: Savršeni kolač od čokolade i sira za koji ne treba paliti pećnicu

Uz verziju sa smokvama, u nekim receptima u Paris-Brest ide i pasta od pistacija, dok je klasičan recept s pastom od lješnjaka i badema.

U Jolie Petit slastičarnici Paris-Brest prodaje se po cijeni od 29 kuna po komadu, a uz Paris-Brest sa smokvama sigurno će se pronaći još koji preukusan desert za isprobati!

Life&style Jolie Petite ima novu tortu od jagoda: Ovaj desert poznatog slastičara savršen je za ljeto!

Posjeti Miss7.24sata.hr