Jesen stiže dunjo moja! Repect za liker od dunje - savršeni okus jeseni u čaši

Shutterstock Liker od dunje
Vidi originalni članak
  • Jesen je pred vratima…
  • A s jeseni dolazi i pregršt finih, mirisnih i ukusnih plodova 
  • Dunja je definitivno jedan od mirisnih jesenskih favorita…

Ukusan liker od dunje s najfinijim notama cimeta i naranče savršen je liker za bilo koje doba godine. Također je i sjajan poklon.

Sastojci za 3 litre:

• 1 ½ kilograma dunja

• ½ naranče 

• 250 grama smeđeg šećera

• 1 štapić cimeta

Life&style Donosimo ti najbolji recept za pripremanje prefinog likera od medenjaka

• 2 klinčića

• 2 zvjezdasta anisa

• 750 ml votke 

Priprema

1. Operi dunje i ukloni dlačice kuhinjskom krpom. Prepolovi  pa raščetvori dunje. Očisti dinje te nareži na veće komade.

2. Iscijedi pola naranče te stavi u veliki lonac zajedno s oko litre vode. Stavi unutra komadiće dunje. Kuhaj dunje u oko 30-40 minuta na niskoj temperaturi dok ne omekšaju.

3. Procijedi pire kroz fino sito ili gazu te sakupi sok. Trebalo bi napraviti oko 1 litre soka.

Life&style 5 recepta za likere od omiljenih slatkiša: Kinder čokoladica, Mon Cherija, Ferrero Rochera…

4. Pomiješaj sok od dunje sa šećerom, štapićem cimeta, klinčićima i zvjezdastim anusom u porculanskoj ili staklenoj zdjeli (vrču) pa stavi u hladnjak na oko 24 sata.

5. Sljedeći dan filtriraj cimet, klinčiće i anis iz soka. Pomiješaj sok od dunje s alkoholom i ulij u veliku posudu ili tri boce od 1 litre. Neka liker odstoji barem 2-3 tjedna, uz povremeno miješanje ili mućkanje.

6. Gotov liker procijedi kroz fino sito u vruće oprane boce. Čvrsto zatvori boce.

Posjeti Miss7.24sata.hr