Jednostavna kremasta tjestenina s bundevom donijet će okuse jeseni na stol

Instagram @thrivingonplants Tjestenina s umakom od bundeva
Vidi originalni članak
  • Ljubiteljica si tjestenine? Ako jesi, onda ćeš obožavati ovu ukusnu tjesteninu s bundevom! 
  • Kombinacija kremastog umaka od bundeve i izdašne al dente tjestenine jednostavno je nenadmašna
  • A najbolji dio je što je ovaj recept i super jednostavan (i jeftin) za napraviti!

Kad se kremasti pire od bundeve spoji s tjesteninom i pikantnim sirom na tanjuru, onda je jedno jasno: bit će super ukusno! S ovim vegetarijanskim jelom bit će zadovoljni i najveći ljubitelji mesa – jednostavno je neodoljivo!

Kremasta tjestenina s bundevom - recept

Sastojci za 2 porcije

• sol

• 1 glavica luka

• 2 režnjića češnjaka

• 40 g maslaca

• 400 g hokaido bundeve

• 0,5 l temlejca od povrća 

• 250 g tjestenine (penne)

• 100 g vrhnja

• papar

• 2 stabljike peršina

• 40 g Grana Padano sira

Life&style Brza i sočna torta od šljiva: Ovaj kolač bit će u pećnici za samo 5 minuta

Priprema:

1. Posoli te zakuhaj vodu za tjesteninu.

2. Oguli luk i češnjak, usitni te propirjaj na maslacu.

3. Hokkaido bundevu operi, nareži na četvrtine, očisti i nasjeckaj.

4. Dodaj komade bundeve u tavu i prži oko 5 minuta.

5. Ulij temeljac, poklopi pa pirjaj oko 15 minuta dok se bundeva gotovo ne raspadne.

6. U međuvremenu skuhaj tjesteninu u kipućoj slanoj vodi prema uputama na pakiranju da bude al dente.

7. Makni bundevu s vatre i napravi pire. Dodaj vrhnje i, ako je potrebno, malo vode od kuhanja tjestenine da dobiješ prekrasno kremasti umak.

8. Tjesteninu ocijedi i umiješaj u umak. Posoli i popapri.

9. Operi peršin, protresi da se posuši, natrgaj listiće sa stabljika i nasjeckaj ih.

10. Tjesteninu rasporedi na tanjure i posluži posutu peršinom i listićima sira.

  Life&style Ovaj sočni kolač od jabuka munjevito se spravlja, a i fantastično je sočan i ukusan

Posjeti Miss7.24sata.hr