Jednostavna kremasta tjestenina s bundevom donijet će okuse jeseni na stol
- Ljubiteljica si tjestenine? Ako jesi, onda ćeš obožavati ovu ukusnu tjesteninu s bundevom!
- Kombinacija kremastog umaka od bundeve i izdašne al dente tjestenine jednostavno je nenadmašna
- A najbolji dio je što je ovaj recept i super jednostavan (i jeftin) za napraviti!
Kad se kremasti pire od bundeve spoji s tjesteninom i pikantnim sirom na tanjuru, onda je jedno jasno: bit će super ukusno! S ovim vegetarijanskim jelom bit će zadovoljni i najveći ljubitelji mesa – jednostavno je neodoljivo!
Kremasta tjestenina s bundevom - recept
Sastojci za 2 porcije
• sol
• 1 glavica luka
• 2 režnjića češnjaka
• 40 g maslaca
• 400 g hokaido bundeve
• 0,5 l temlejca od povrća
• 250 g tjestenine (penne)
• 100 g vrhnja
• papar
• 2 stabljike peršina
• 40 g Grana Padano sira
Priprema:
1. Posoli te zakuhaj vodu za tjesteninu.
2. Oguli luk i češnjak, usitni te propirjaj na maslacu.
3. Hokkaido bundevu operi, nareži na četvrtine, očisti i nasjeckaj.
4. Dodaj komade bundeve u tavu i prži oko 5 minuta.
5. Ulij temeljac, poklopi pa pirjaj oko 15 minuta dok se bundeva gotovo ne raspadne.
6. U međuvremenu skuhaj tjesteninu u kipućoj slanoj vodi prema uputama na pakiranju da bude al dente.
7. Makni bundevu s vatre i napravi pire. Dodaj vrhnje i, ako je potrebno, malo vode od kuhanja tjestenine da dobiješ prekrasno kremasti umak.
8. Tjesteninu ocijedi i umiješaj u umak. Posoli i popapri.
9. Operi peršin, protresi da se posuši, natrgaj listiće sa stabljika i nasjeckaj ih.
10. Tjesteninu rasporedi na tanjure i posluži posutu peršinom i listićima sira.