Jednostavan uskršnji recept: Ove zečiće i pisanice napravit ćemo od samo 3 sastojka

Instagram @alpsteincookies Uskršnji keksići
Vidi originalni članak
  • Ovi hrskavi uskršnji kolačići doslovno se tope u ustima
  • Brzo se pripremaju, a sastoje se od samo tri jednostavna sastojka
  • A ako imaš malo vremena i volje, možeš ih prigodno ukrasiti da budu atrakcija uskršnjeg stola

Uskršnji blagdani nam se brzo približavaju. Svi oni koji su još u potrazi za simpatičnim slatkim poklonom koji će ponijeti na uskršnji ručak ili žele iznenaditi svoje goste, svakako se trebaju sjetiti ovog „SOS recepta“ - brzih uskršnjih kolačića od samo tri sastojka.

Slatko iznenađenje u uskršnjoj košarici

Šareno obojena uskršnja jaja, šunka i francuska salata su među klasicima uskršnjeg doručka. Ali, nakon toga centralno mjesto zauzimaju razne uskršnje slastice. A ovi uskrsni kolačići od 3 sastojka mogu se spraviti vrlo jednostavno i brzo, privlačni su oku, a i nepcima.

S kalupima za uskršnje kolačiće u obliku jaja, zečića, pilića i sl. možeš u tren oka imati puno kolačića u pećnici kako bi zasladila uskršnje blagdane. Oduševit će se i stari i mladi! Uskrsni kolačići izvrsni su za uskrsni doručak ili popodnevnu kavu te su idealni za punjenje uskrsne košarice.

Life&style Ovo su najjednostavniji Oreo browniji na svijetu, potrebna su samo 3 sastojka

Uskrsni recept: brzi uskrsni kolačići od 3 sastojka

Sastojci:

• 250 g brašna (tip 405)

• 100 g šećera

• 175 g hladnog maslaca

Priprema

1. Od brašna, šećera i maslaca umijesi glatko tijesto.

2. Tijesto za uskršnje kolačiće oblikuj u dvije kugle, pokrij prozirnom folijom i stavi u hladnjak na najmanje 30 minuta.

3. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva (gore/dolje). Izvadi prvu kuglicu tijesta iz hladnjaka i pričekaj malo dok ne postigne sobnu temperaturu. Zatim pažljivo razvaljaj na pobrašnjenoj radnoj površini i izreži uskršnje kolačiće s pomoću kalupa u obliku po želji.

4. Uskrsne kolačiće stavi na lim obložen papirom za pečenje i peci ih dok ne porumene (oko 12 minuta). Isto to ponovi s preostalim tijestom.

Savjet: Uskrsne kolačiće od 3 sastojka možeš nakon pečenja šareno ukrasiti. Za to su prikladne šarene šećerne perlice ili miješana glazura od šećera u prahu i malo limunovog soka (i boje za hranu – daj svojoj mašti na volju). 

Life&style Ukusna panna cotta s malinama i pistacijama u glavnoj ulozi koju jedva čekamo probati

Posjeti Miss7.24sata.hr