Jedno od najboljih izdanja cheescakea u verziji s bananama i pudingom, zar nije - mljac?
- Tako kremast, tako ukusan, tako voćni – ovaj „cheesecake“ pun je pogodak po svim točkama
- Kombinacija sira, banana i pudinga definitivno nikoga neće ostaviti ravnodušnim
- Donosimo ti recept za kolač od sira koji ćeš sigurno sačuvati u svojoj „knjižici recepata“
Ljubiteljice cheesecakea, oprez: ovoj ukusnoj varijanti sigurno nećeš odoljeti! Osim što mami kombinacijom okusa, mami i izgledom…
Sastojci
Za biskvit od keksa:
• 1 pakiranje integralnih keksa od maslaca (fino razmrvljeni)
• 200 g maslaca
Za nadjev:
• 240 g svježeg sira
• 40 g šećera
• 120 g vrhnja za šlag
• 1 žličica ekstrakta vanilije
• 1 pakiranje praška za puding od vanilije
• 120 g punomasnog mlijeka
• 1 pakiranje integralnih keksa od maslaca (fino razmrvljeni)
• 4 banane (narezane na ploške)
• 15 finih kolačića od jaja
Za ukrašavanje:
• šlag
• komadići banane (od 1 banane)
• 10 razmrvljenih kolačića od jaja
Priprema
1. Za biskvit najprije rastopi maslac na srednjoj vatri. Stavi kekse u vrećicu za zamrzavanje te ih razmrvi s pomoću valjka za tijesto u fine mrvice. Pomiješaj potom te mrvice s maslacem te time napuni dno kalupa (promjera 26 cm). Stavi potom kalup u hladnjak na 30 minuta.
2. Za nadjev stavi najprije svježi sir u veliku posudu. Miksaj sve dok sir bude kompaktan. Dodaj šećer, vrhnje za šlag i ekstrakt vanilije te sve dobro izmiksaj.
3. Uzmi manju posudu te unutra stavi puding i mlijeko te stuci s pomoću pjenjače. Stavi puding na 3 minute u hladnjak da se stvrdne. Dodaj pudingu mješavinu od sira te sve temeljito pomiješaj.
4. Nareži 4 banane na komadiće. Stavi najprije komade od jedne banane u hladnjak. Preostale komadiće od tri banane ostavi po strani.
5. Izvadi kalup iz hladnjaka te prelij pola nadjeva od sira po biskvitu. Zatim na to stavi komadiće od 3 banane i 15 kolačića pa na to stavi drugu polovicu nadjeva. Sve lijepo zagladi žlicom.
6. Najbolje je ostaviti kolač preko noći u hladnjaku da se stvrdne.
7. Kad je kolač dovoljno čvrst, ukrasi ga šlagom, komadićima banane te preostalim kolačićima koje prije razmrviš. Posluži kolač. Dobar tek!