Izvršni direktor Levi'sa otkrio je zašto ne bi trebala prati traperice u perilici rublja

Instagram/Getty
Vidi originalni članak
  • Traperice su odjevni komad koji posjeduje gotovo svatko te su uvijek dobra ideja kad ne znamo što odjenuti
  • Često ih nosimo, a samim time i prljamo pa zahtijevaju i više pranja, no nakon što pročitaš tekst možda promijeniš mišljenje
  • Chip Bergh, izvršni direktor legendarne marke Levi's otkrio je da ih pranje u perilici može oštetiti te kolika količina vode je potrebna za njihovo pranje

Jedan od vječnih komada odjeće svakako su traperice, koje nose gotovo svi bez obzira na spol i dob, a osim što nikad ne izlaze iz mode, vrlo ih se lako kombinira. Razne nijanse plave, crne, sive ili ljeti bijele sadržaj su velike većine ormara i nosimo ih vrlo često. Kao i ostala odjeća, nakon nekoliko nošenja one se zaprljaju te ih stavljamo prati u perilicu rublja. 

Novi modeli Povratak klasici! Imamo najpoželjnije modele plavih traperica od 130 do 300 kuna

Chip Bergh, izvršni direktor poznate marke traperica Levi's otkrio je kako stavljanje ovog komada u perilicu zapravo nije poželjno i to iz dva razloga. Prvi je to što se one tako uništavaju, a ako su zaista jako prljave onda preporučuje da se ručno operu te da se prirodno osuše. Tako im produljujemo rok trajanja te izgled koji želimo. 

Drugi i nimalno manje važan razlog je potrošnja vode.  U svojoj objavi na LinkedInu pod nazivom ''Manifest prljavim trapericama'', Chip je napisao kako se izračunalo da pranje jednog običnog para traperica potroši 3 500 litara vode i to nakon samo dvije godine pranja ako traperice peremo jednom tjedno. 

Moda Želiš prodati odjeću koju ne nosiš? Onda trebaš znati ovo

Gotovo pola potrošnje vode, oko 1 600 litara, odlazi na pranje traperica. Kada bi se ta količina preračunati u čaše vode, to bi bilo nevjerojatnih 6 700 čaša vode za piće. Nakon ovih podataka, vjerojatno ćemo se svi zapitati i razmisliti prije nego idući put bez razmišljanja ubacimo traperice u perilicu rublja. 

Posjeti Miss7.24sata.hr