Isprobaj ovaj odličan recept za kolač od crnog vina i čokolade, nadjeven mascarpone sirom
- Sigurno nisi kušala ovaj klasik s ovim ukusnim "preobratom“
- Izgleda poput klasičnog američkog "Red Velvet“ kolača
- Međutim, drugačiji je po okusu i po nekim sastojcima – i sigurne smo da će te oduševiti
Američki "Red Velvet Cake“ je slojeviti kolač koji je obojan u crveno bojom za hranu. Međutim, mi ćemo u ovoj novoj kombinaciji koristiti ukusno tijesto od maslaca, čokoladu, crno vino i mascarpone - idu li ti već sline?
Sastojci:
Za kolač:
• 230 g mekog maslaca
• 400 g brašna
• 250 g šećera
• 4 jaja
• 500 ml crnog vina
• malo ekstrakta od vanilije
• 150 g kakaa u prahu
• ½ žličice praška za pecivo
• prstohvat cimeta
• prstohvat soli
Za nadjev:
• 500 g mascarpone sira
• 250 g šećera u prahu
• prstohvat soli
• malo ekstrakta vanilije
Priprema:
1. Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva. Namasti okrugli kalup za složenac ili ga obloži papirom za pečenje.
2. U posudi glatko pomiješaj maslac i šećer. Dodaj jedno po jedno jaje, vino i ekstrakt vanilije.
3. Potom dodaj brašno, kakao, prašak za pecivo, cimet i sol te miješaj dok ne nastane tijesto.
4. Prebaci tijesto u kalup te peci oko 25 minuta u pećnici. Potom izvadi iz pećnice te ostavi da se ohladi na rešetki.
Ovaj 'nevidljivi kolač od jabuka' toliko je dobar - da ga nakon pola sata doista više nema
5. Kolač vodoravno nareži na tri jednako debela komada.
6. Za nadjev pjenasto stuci mascarpone, šećer u prahu, sol i ekstrakt vanilije.
7. Sada kreće slojevito slaganje. Prvi biskvit premaži slojem sira, stavi na to drugi biskvit, te sve ponovi s preostalim biskvitom. Na kraju završi slojem namaza od sira. Ako ti je ostalo još mascarponea, onda ga možeš raspodijeliti po rubu kolača.
8. Prije posluživanja stavi kolač na nekoliko sati u hladnjak.