Internet se zapalio za neobičnim umakom od rajčice i votke! Pronašli smo najbolji recept - želiš ga isprobati?

Instagram/Getty
Vidi originalni članak
  • Tjestenina s umakom od rajčice dobiva sasvim neki novi okus uz jedan dodatak
  • Dok će se Talijani odlučiti za crno vino, drugi tijekom kuhanja ovog umaka najradije uključuju votku
  • Pronašli smo jednostavan recept za začinjen umak s rajčicom i  votkom koji je postao vrlo popularan na TikToku, a možeš ga otkriti u nastavku

Restorani i zalogajnice diljem svijeta na svoje menije uvrštavaju nama jednu potpuno neobičnu kulinarsku novost – umak od rajčice s votkom. I dok će poklonici jednog od najpoznatijih tanjura talijanskog podrijetla – tjestenine s umakom od rajčica - ovo jelo rado oplemeniti vinom, ili hrabriji možda acetom balsamicom, votki mjestu u ovom jelu baš i ne pronalaze.

miss kuha Jednu pogrešku kod spravljanja umaka od rajčice radimo gotovo svi - evo kako je ispraviti

No, stručnjaci ističu kako je dodatak votke zapravo sasvim mijenja doživljaj ovog poznatog jela, ali u pozitivnom smjeru. Ako se odlučiš za ovu inačicu u svom zalogaju ponajprije ćeš doživjeti pomalo ljutkasto iskustvo, a zatim ćeš iskusiti bogatstvo okusa biljnih nota kakve vjerojatno ne bi nikada očekivala. 

Dok će velike količine alkohola 'zarobiti'' i preuzeti okuse jela, male količine imaju suprotan učinak – mogu upravo pojačati aromu hrane. Male količine votke, osim toga, zapravo će otključati okuse koje se skrivaju u rajčici

miss kuha Recept za lagani i zdravi ručak: tjestenina s bolognese umakom od leće

Votka uistinu mijenja okus ovog umaka, a ako želiš isprobati u kojem smjeru će te odvesti tjestenina s ljutim umakom od rajčica prilažemo ti recept koji je postao jedan od najpopularnijih na TikToku, a postavio ga je korisnik @jeremyscheck

@jeremyscheck

enjoy!! ##spicyrigatoni ##vodkasauce ##pennevodka ##pastavodka ##carbone ##pasta ##italian

♬ Playdate - OnePunchMatt

Sve što ti treba:

  • 1 luk
  • sol
  • papar
  • ljuta papričica 
  • origano
  • maslinovo ulje
  • četiri češnje češnjaka
  • 1 tuba koncentrata rajčice
  • 1/3 čaše votke 
  • 1 čaša vrhnja za kuhanje
  • parmezan po izboru 
  • sjeckani svježi peršin

Stop bacanju hrane Kuhanu tjesteninu možeš smrznuti i ponovno jesti - evo kako

Priprema:

1. U tavi poprži sjeckani luk, sol, papar, ljutu papričicu i origano kako bi začini otpustili okus

2. Dodaj češnjak i koncentrat rajčice, a smjesu pirjaj nekoliko minuta

3. Dodaj votku te smjesu pirjaj dok alkohol ne ispari

4. Zatim u smjesu ubaci vrhnje za kuhanje, promiješaj da se smjesa sjedini a zatim prokuhaj nekoliko minuta (u ovom koraku možeš izbaciti češnjak)

5. Umaku dodaj tjesteninu po izboru koju si prethodno skuhala

6.  Po želji dodaj parmezan, a jelo ukrasi svježe sjeckanim peršinom

Posjeti Miss7.24sata.hr