Imamo recept za kremastu jesensku juhu od povrća, baš će fino okrijepiti na kišni dan

Unsplash / Katie Rosario
Vidi originalni članak
  • Koliko ne volimo jesen zbog kiše i sve kraćih dana, toliko volimo fine krepke juhe s povrćem
  • Obožavamo sezonske juhe od bundeve, vrganja ili čak kestena, no povrtna juha posebno krijepi dušu i tijelo
  • Ova juha od mrkve i korabice spravlja se munjevito i lako – idealno za zagrijati dušu nakon napornog radnog dana

U jesen ima puno ukusnih sastojaka za juhe. Primjerice, bundeva je popularno povrće za krem juhe. Ukusne su i juhe od šampinjona ili vrganja i dobro se uklapaju u jesensku kuhinju. Juhe od krumpira pružaju ugodan osjećaj sitosti u hladnim danima, a mogu se kombinirati s brojnim jesenskim povrćem. 

Ovaj recept za najbržu juhu na svijetu ima mrkvu i korabicu u glavnim ulogama, a svježi sir daje fini kremasti dodir. 

Sastojci

  • 5 mrkvi
  • 2 korabice
  • 2 glavice luka
  • 200 g krem sira
  • ¾ l povrtnog temeljca 
  • maslac
  • peršin

Life&style Kraljica Letizia podijelila je recept za svoju omiljenu tortu od sira i limuna. Pripremamo ovaj vikend!

Priprema

1. Nasitno nasjeckaj luk. Očisti mrkvu i korabicu pa nareži na trakice.

2. Pirjaj povrće na malo maslaca dok ne postane prozirno pa zatim zalij temeljcem.

3. Kuhaj oko 5 minuta, a zatim izvadi otprilike polovicu povrća iz temeljca.

4. Preostalo povrće izmiksaj štapnim mikserom u temeljcu.

5. U juhi na laganoj vatri otopi kremasti sir pa dodaj trakice povrća koje si prije izvadila. Juhu posluži posutu nasjeckanim listićima peršina.

Life&style Ovu kavu se nećemo libiti popiti niti navečer, dapače! Jesi li probala džinpresso?

Posjeti Miss7.24sata.hr