Imamo recept za kremastu jesensku juhu od povrća, baš će fino okrijepiti na kišni dan
- Koliko ne volimo jesen zbog kiše i sve kraćih dana, toliko volimo fine krepke juhe s povrćem
- Obožavamo sezonske juhe od bundeve, vrganja ili čak kestena, no povrtna juha posebno krijepi dušu i tijelo
- Ova juha od mrkve i korabice spravlja se munjevito i lako – idealno za zagrijati dušu nakon napornog radnog dana
U jesen ima puno ukusnih sastojaka za juhe. Primjerice, bundeva je popularno povrće za krem juhe. Ukusne su i juhe od šampinjona ili vrganja i dobro se uklapaju u jesensku kuhinju. Juhe od krumpira pružaju ugodan osjećaj sitosti u hladnim danima, a mogu se kombinirati s brojnim jesenskim povrćem.
Ovaj recept za najbržu juhu na svijetu ima mrkvu i korabicu u glavnim ulogama, a svježi sir daje fini kremasti dodir.
Sastojci
- 5 mrkvi
- 2 korabice
- 2 glavice luka
- 200 g krem sira
- ¾ l povrtnog temeljca
- maslac
- peršin
Priprema
1. Nasitno nasjeckaj luk. Očisti mrkvu i korabicu pa nareži na trakice.
2. Pirjaj povrće na malo maslaca dok ne postane prozirno pa zatim zalij temeljcem.
3. Kuhaj oko 5 minuta, a zatim izvadi otprilike polovicu povrća iz temeljca.
4. Preostalo povrće izmiksaj štapnim mikserom u temeljcu.
5. U juhi na laganoj vatri otopi kremasti sir pa dodaj trakice povrća koje si prije izvadila. Juhu posluži posutu nasjeckanim listićima peršina.