Genijalan recept: evo kako ćeš spraviti savršeni pečeni krumpir iz pećnice - oduševit ćeš se

Profimedia / @salmahayek Instagram
Vidi originalni članak
  • Krumpir je vrlo često – u raznim varijantama - omiljen prilog malih i velikih 
  • Međutim, krumpir ne moraš nužno kuhati ili pržiti na brzinu u tavi 
  • S ovim receptom spravit ćeš krumpir iz pećnice koji će oduševiti sve ukućane 

Svejedno je li prilog mesu ili je solo s dodatkom aromatičnog svježeg sira: pečeni krumpir uvijek je poželjan i voljen! Nažalost, često nemamo vremena ili nam je jednostavno mrsko guliti ga, rezati, prati te peći – osobito ako se još kuha prije pečenja. Međutim, pečeni krumpir može se spravit u pećnici sasvim jednostavno – pogledaj kako…

Super kuharica Mmm.... prefino! Ovako će ti pire krumpir ispasti savršeno kremast i uskusan baš svaki put

Sastojci za 2 porcije: 

• 12 do 15 krumpira srednje veličine (sirovih ili kuhanih od dana prije)

• 1 glavica luka

• maslinovo ulje

• svježi timijan i ružmarin

• sol i papar

• mljevena paprika (slatka)

• po želji začini za pečeni krumpir, svježe naribani parmezan 

Priprema: 

Temeljito operi krumpir, odnosno iščetkaj. Potom ga nareži na ploške, odnosno kocke, te stavi u veliku posudu. Zatim nasitno nasjeckaj luk te zajedno s malo maslinova ulja, nasjeckanog timijana i ružmarina, solju i paprom te mljevenom paprikom (po želji začinima za pečeni krumpir) stavi u istu posudu. Sve dobro promiješaj dok krumpir ne bude temeljito prekriven uljem i začinima. 

Kućanski trikovi Znamo najbrži i najjednostavniji način da skuhaš krumpir

Potom stavi krumpir na lim obložen papirom za pečenje ili u kalup za složenac (pazi na to da su ploške dobro raspoređene, odnosno da nisu jedna preko druge) te peci na 200 stupnjeva oko 30 minuta u pećnici. U međuvremenu krumpir oprezno okreni. Ako želiš, prije kraja pečenja možeš posuti krumpir s malo naribanog parmezana – dat će mu lijepu boju te još više arome. 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr