'Festa Italiana' u Zagrebu: Počinje najslasniji festival kojeg ne smije propustiti niti jedan obožavatelj pizze
- Od 18. do 28. svibnja vraća nam se Pizza Festival koji ove godine stiže na Strossmayerov trg
- Ovogodišnja tema je 'Festa Italiana', a što znači da se, osim pizzi kao najpoznatijem talijanskom jelu, možemo radovati i mnogim drugim specijalitetima
- Od pizza s tijestom koje fermentira 72 sata, preko sourdough focaccia i frigane pizze do megapopularne Wheel of Cheese paste, evo što će se sve moći probati
Kreativna agencija 'Kokoš ili jaje' koja stoji iza nekih od omiljenih nam manifestacija poput Fuliranja i Zagreb Burger Festivala drugu se godinu zaredom vraća s Pizza Festivalom koji će se održati od 18. do 28. svibnja na novoj lokaciji, ovoga puta na Strossmayerovom trgu. Tema ovogodišnjeg izdanja je 'Festa Italiana', a što znači da se, osim pizzi kao najpoznatijem talijanskom jelu, možemo radovati i mnogim drugim specijalitetima.
Pizza Social Club vraća se sa svojim kombinacijama napoletane i romane, napravljenima od posebnog tijesta koje fermentira 72 sata i pečenima u originalnoj napuljskoj peći za pizzu; Beg's Plant Based Dtreetfood i ove će nas godine ugodno iznenaditi ukusnim plant based varijantama najpopularnijih jela; Bite of Fun pizze bit će napravljene prema recepturama chefa Melkiora Bašića, a jedino što bi ih moglo nadmašiti po popularnosti je njihova Wheel of Cheese pasta, odnosno pasta pripremljena u ogromnom kolutu sira; Poma Food Boutique u suradnji s Kroštula artisan pekarom donosi sourdough focaccie; Al Dente će nam servirati svoje dobro poznate canotto pizze, ali i jedan zanimljivi novitet - frigane pizze, a Pri Suncu, brend poznat po prvim hrvatskim craft sladoledima će zasladiti kompletnu ponudu svojim gelatom od pistacija, badema s medom, baileysa te bijele čokolade s cimetom i kakaom, ali i premium šarenim sladoledima na štapićima od svježih sastojaka, bez umjetnih boja, konzervansa i aroma.
Uz Mrs. Fogg pizzeriju koja će se predstaviti s tri vrste pizza ih pleha i Full Circle Pizzu by Marko Palfi i Lana Bene, vratit će se i prošlogodišnji miljenik Marin Medak sa svojim RougeMarinom koji je brojne posjetitelje oduševio svojim sicilijanskim pizzama.
Bit će tu i brioche peciva punjena kremama i sladoledima, bogata ponuda vina Šoškić te koktela i ostalih zanimljivih kreacija koje će osmisliti GINgle Bells, a kako je glazba obavezan začin u svakoj uspješnoj festivalskoj priči, posjetitelje će zabavljati DJ Kanca, Robert Mareković, The Griff ZUCCHERO Celebration Band, DJ Stanko Bondža, DJ Filip Jelaš i Jovannotti Beach Party.
Novost na ovogodišnjem izdanju festivala je pizza izazov za Udrugu Down, a koji će se održati 18., 23., 24. i 25. svibnja i tijekom kojega će mnoge poznate osobe imati priliku osmisliti svoju autorsku pizzu. Kompletan prihod od autorskih pizza slavnih osoba koje će postati pizzajoli na jedan dan ide Udruzi Down Zagreb. Uopće ne sumnjamo da će i festival i ove godine oduševiti sve koji ga posjete, a nadamo se samo da nam vrijeme neće pomrsiti planove.