Džin upakiran kao snježna kugla? Pa tko se ne bi veselio blagdanima pred nama

PR/WhatsApp
Vidi originalni članak
  • Izgleda da se blagdansko veselje već širi! Danas je točno0 je dana do Božića...
  • Na primjer počele su izlaziti božićne edicije čokolada, alkoholnih piša, pa i džinova
  • Na primjer, ovaj upakiran u bocu poput nježne kugle. Točiš ga, a snijeg pada

Božić je iza ugla i začas će biti tu - još točno 80 dana od danas, izbrojili smo. Naše trgovine još se nisu napunile blagdanskom ikonografilom, ali uskoro će. Vani je ludilo već počelo, a ove bi godine blagdani doista mogli biti poseban doživljaj, posebno ako voliš džin. Naime, na tržištu se pojavila svečana, božićna verzija... Želiš li fascinirati prijateljice džinoljupke jednim s jestivim pahuljama snijega i upakiranim u bocu koja izgleda poput snježne kugle, ovo je prava stvar.

O čemu je riječ? Romantičnu okruglu bocu, s kućicom prekrivenom snijegom, šetačima i snjegovićem u njoj, vrlo svečanu ispunjava džin s okusom naranče i medenjaka. I kao u pravoj snježnoj kugli, kad bocu protreseš, u njoj pada snijeg - jestiv, i to od 23 karatnog zlata. Da stvar bude još luđa, boca ima na dnu i lampu, za osvjetljenje. Mi smo zaključili da bismo je rado imali, a ti?

Džin je tako popularan da smo već vidjeli i uskršnje jaje s džinom, naučili raditi sladoled od džin tonika, a prethodih je blagdana bilo za kupiti i kuglica za bor s džinom. Dakle, gdje nabaviti ovu čarobnu bocu? Ovaj ludi džin na tržište je stavila britanska robna kuća Harvey Nichols da pridonese svečanim danima pred nama. Cijena je 29 britanskih funti što je otprilike protuvrijednost od 240 kuna, a u prodaju dolazi u studenom (strpi se!)

Life&style Zbog ovih 10 razloga je pametno povremeno popiti čašicu džina. A može i džin-tonik

Boca u obliku kugle proizvedena je u Italiji, zlatni listići koji predstavljaju pahulje su doista jestivi, a boca može svijetliti 10 sati. Ako je ostaviš nenamjerno upaljenu, sama će se ugasiti za 30 minuta. Za bogat okus ovog džina zaslužna je korica seviljskih naranči te topao okus cimeta i klinčića iz medenjaka - uspjeli su uhvatiti mirise i okuse Božića. 

Ova alkoholna snježna kugla upakirana je u lijepu kutiju sa zlatnim tiskom tako da ne treba zamatati - ako se je namijenila nekome kao poklon. Džin ima 20% alkohola, a preporuka za blagdanski koktel je pomiješati džin s tonikom, ali i Proseccom. U omjerima kakvi ti odgovaraju.

Dodajemo na listu želja!

Posjeti Miss7.24sata.hr