Dnevni boravak na Kupi osim kupanca u osvježavajućoj rijeci nudi svirke, koktele i jednu slasticu iz 17. stoljeća

Instagram @dnevni.boravak.na.rijeci
Vidi originalni članak
  • Dnevni boravak na Kupi i ove se godine smjestio na obali podno Ozlja, na kupalištu Slava Raškaj
  • Predivno okruženje i priroda koja opija ljepotom samo su dodatno uveličani brojnim kulturno-umjetničkim i zabavnim sadržajima koji su na rasporedu svakog petka, subote i nedjelje
  • Ovdje je i gastro ponuda i prilika da kušamo tradicionalne recepte u modernijem ruhu, ali i impozantnu slasticu napravljenu prema recepturi iz 17. stoljeća

Kao da naš srednjovjekovni gradić Ozalj, izgrađen još davne 1244. godine, nije poseban već zbog same svoje povijesti, kulturnog  značaja i prekrasnog dvorca smještenog na klisuri iznad rijeke Kupe, ovo je šarmantno zdanje koje je od Zagreba udaljeno nešto manje od sat vremena vožnje već treću godinu zaredom domaćin jednoj od najšarmantnijih ljetnih manifestacija.

Dnevni boravak na Kupi i ove se godine smjestio podno Male hidroelektrane Ozalj, na gradskom kupalištu Slava Raškaj, a predivno okruženje i priroda koja opija svojom ljepotom samo su dodatno uveličani brojnim kulturno-umjetničkim i zabavnim sadržajima. 

Life&style RougeMarin ima novi prefini kutak na zagrebačkoj Harmici. Evo što se sve nudi

Svakog nas petka, subote i nedjelje tamo očekuju razne izložbe, kreativne radionice i glazbeni nastupi, a uz to su vikendi zamišljeni kao jedinstvena gastro iskustva koja nam pružaju priliku da kušamo vina lokalnih vinara i namirnice lokalnih OPG-ova te naučimo  nešto novo o gastronomiji ozaljskog kraja. 

Restoran Žnjager zadužen je za odijevanje tradicionalnih jela u novo, modernije ruho, a za sezonu pred nama pripremio je janjeće uštipke s krčkim umakom od sira, nekoliko vrsta burgera uključujući i onaj veganski te savršenu ljetnu salatu koja će osvježiti svakoga tko se na nju odluči ukusnom kombinacijom rikole, mozzarelle, bosiljka, badema, češnjaka, parmezana, rajčice i maslinovog ulja. 

Life&style Gastro oaza na najmanjem naseljenom otočiću u Jadranu. Dobrodošli u Lazaret i na Lazaret

Restoran koji ponudom oduševljava već dugi niz godina, nije pripremio samo slane, već i ukusne slatke zalogaje. Podsjetimo, upravo su oni prije 7 godina upotrijebivši 520 kg jabuka i 260 kg grožđa, oboje autohtonih sorti, spravili 1479 metara dugu štrudlu i time zavrijedili mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda. Ove godine, pripremio nam je slanu štrudlu od sira i slatku štrudlu od višanja i maka, a uz štrudlu po kojoj su poznati, poslastica koju posebno vrijedi probati je torta Katarine Zrinski, napravljena prema originalnoj recepturi iz 17. stoljeća. 

Ono što ju čini posebnom je duga lista od čak 30 sastojaka pa tako tortu čini trinaest slojeva različitog voća, od oraha do crvenog  bobičastog voća, nekoliko vrlo slatkih krema te nekoliko različitih vrsta tijesta, uključujući lisnato tijesto te ono biskvitno u dvije boje. Ova je nevjerojatna receptura koja svjedoči o razmetljivosti vremena u kojem je nastala i staleža po kojem i nosi ime, kako joj i priliči, odjevena u šarmantno barokno ruho, a kažu da ju se ne može usporediti niti s jednom drugom slasticom na svijetu. Mi imamo sreću da je imamo prilike okusiti u istom onom obliku koji je i sama Katarina Zrinski toliko obožavala, i to k tome u jednom od najčarobnijih okruženja, uz rijeku Kupu, teperavi sjaj zvijezda i pokoje lampice, i dakako, glazbe koja nježno obavija ljetne večeri. 

Posjeti Miss7.24sata.hr