Desert za posebne trenutke: Torta od bijelog vina s bijelom čokoladom jednako je profinjena kao što je i ukusna

Instagram @savorthebest
Vidi originalni članak

Otkrili smo idealnu proljetnu tortu koja je gotovo po svačijem guštu. Lijepo izgleda, odličnog je okusa, jednostavno se priprema. Imali li nešto bolje od toga? Torta se priprema s bijelim vinom, gotova je nabrzaka (samo staviš sve sastojke u posudu i promiješaš), a ukus je doista fantastičan. Ako to nisu dovoljni argumenti za kušanje… 

Life&style Tiramisu limoncello: Recept za savršeni osvježavajući desert s okusom i mirisom Italije

Sastojci:

  • 380 g omekšanog maslaca
  • 5 jaja
  • 1 pakiranje vanilin šećera
  • 380 g šećera
  • 300 g mrvica bijele čokolade
  • 1 prstohvat soli
  • 200 ml bijelog vina (suhog)
  • 400 g brašna
  • 1 pakiranje praška za pecivo

Za preljev:

  • 300 g bijele čokolade za kuhanje
  • svježe bobičasto voće, čokoladne mrvice, kora od limuna ili jestivo cvijeće kao ukras

Priprema

  1. Pomiješaj maslac, šećer, vanilin šećer, jaja i sol u zdjeli. Dodaj prašak za pecivo i brašno pa dobro promiješaj. Postepeno dodaj bijelo vino, zatim dodaj čokoladne mrvice te miješaj tijesto dok ne postane glatko.
  2. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Namasti kalup za  tortu (promjera oko 26 cm), stavi unutra tijesto pa zagladi. Peci kolač otprilike 45-50 minuta (napravi test čačkalicom!). Vrijeme pečenja razlikuje se od pećnice do pećnice, zato uvijek provjeri malo ranije.
  3. Ostavi da se gotova torta ohladi pa je izvadi iz kalupa. Rastopi čokoladu za preljev u posudi uronjenoj u vruću vodu, a zatim raspodijeli po kolaču. Možeš ukrasiti tortu svježim bobičastim voćem, cvijećem, mrvicama ili korom od limuna te poslužiti.

Life&style Krema od sira, sočni biskvit i voće: Ovaj osvježavajući voćni cheesecake priprema se bez pečenja

Posjeti Miss7.24sata.hr