Desert iz snova: Torta od palačinki s kremom od šumskog voća i Nutellom
- Ova torta spaja slatko tijesto za palačinke s voćnom notom te popularnu kremu od lješnjaka
- Osim što je preukusna, izgleda fenomenalno, a doista ju nije komplicirano pripremiti
- Nekoliko palačinki premazano je ukusnom kremom od bobičastog voća, a zatim su slojevito posložene jedna na drugu. Sve je preliveno Nutellom
- Pročitaj više: Monte torta - Najkremastija čokoladna poslastica s lješnjacima doslovno se topi u ustima
Ako želiš napraviti izvanrednu tortu, ali ne želiš pet sati provesti u kuhinji, ovaj recept za ukusnu tortu od palačinki je savršen. Nekoliko palačinki premazano je ukusnom kremom od bobičastog voća, a zatim su slojevito posložene jedna na drugu. Sve je preliveno Nutellom i posuto svježim bobicama. Izgleda kao kolač, ima fantastičan okus, ali je puno manje komplicirano za pripremu! Palačinke možeš raditi prema svom iskušanom receptu ili upotrijebi naš!
Sastojci:
Za kremu:
- 300 g mješavine šumskog voća (zamrznuto)
- 200 g krem sira
- 100 g šlaga
- 75 grama šećera
- učvršćivač za šlag
Za palačinke:
- brašno
- mlijeko
- jaje
- soda
- vanilin šećer
- prstohvat soli
Za ukrašavanje:
- 120 g Nutelle
- 200 g svježih bobica
Priprema
Priprema kreme od bobica:
1. Izmiksaj mješavinu bobica šumskog voća sa štapnim mikserom. Za kremu stuci krem sir sa šećerom, dodaj pire od šumskog voća i dobro promiješaj. Umuti vrhnje s učvršćivačem za šlag pa pažljivo umiješaj u kremu.
Tijesto za palačinke, priprema:
2. Pomiješaj jaja s mlijekom, šećerom, solju, brašnom i mineralnom vodom da dobiješ glatku smjesu. Ako je potrebno dodaj još malo brašna ili vode da dobiješ željenu konzistenciju.
3. Ispeci palačinke: zagrij malo biljnog ulja u tavi s neprijanjajućim dnom na laganoj do srednjoj vatri. Ulij zaimaču tijesta u tavu i odmah okreći tavu tako da se tijesto ravnomjerno rasporedi po tavi. Peci oko 2 min dok palačinka ne porumeni, a zatim okreni i peci dok ne porumeni s druge strane. Gotovu palačinku izvadi iz tave te ostavi sa strane. Ponovi postupak s preostalim tijestom. Tijesto bi trebalo biti dovoljno za oko 12-15 palačinki.
4. Posluživanje: prvu palačinku stavi na veliki tanjur za posluživanje i premaži kremom od bobičastog voća. Stavi na to sljedeću palačinku i tako poslaži sve palačinke, a svaku premaži kremom. Gornji dio torte premaži Nutellom te ukrasi svježim bobicama.