Čudan trik uz koji će ti keksi i kolačići ostati duže vremena svježi i aromatični
- Ukusna peciva zaslađuju nam dane uoči Božića
- Bojiš se da ćeš i ove godine spraviti previše božićnih kolačića?
- Bez brige, ovaj trik će ti pomoći kako bi medenjaci i razni slatki kolačići što dulje ostali svježi
U vrijeme Božića ne možemo se zasititi ukusnih zvjezdica s cimetom i marmeladom, sočnih medenjaka i ostalih maštovitih kolačića. Ali, ako ne kupuješ slatke poslastice, nego ih sama pečeš, sigurno znaš da ima jedan problem: često ih ostane toliko da ih moraš spremiti u kutiju, gdje se mogu posušiti nakon nekoliko dana i izgubiti aromu.
Trik za svježe medenjake i kolačiće
Za pravilno skladištenje je prvenstveno važno da je posuda u kojoj se drže medenjaci hermetički zatvorena. A sada je na redu poseban trik: stavi i komad jabuke u tu posudu s kolačićima. Naime, jabuka oslobađa vlagu i tako osigurava da mekani kolačići poput zvjezdica i medenjaka dulje ostanu sočni i svježi. Čim jabuka počne dobivati smeđu boju, zamijeni je novom.