Crumble s trešnjama: Slatko voćno osvježenje i najbolji prijatelj sladoleda od vanilije
- Sezonsko izdanje crumblea s trešnjama ćeš pripremiti, ispeći i servirati za manje od 40 minuta
- Jako se dobro slaže sa sladoledom od vanilije, a ako nije pri ruci poslužit će i lagano tučeno slatko vrhnje
- Imamo jednostavan recept, a uživanje u ovoj voćnoj deliciji je zagarantirano
- Pročitaj više: Desert iz snova - Torta od palačinki s kremom od šumskog voća i Nutellom
U crumbleu se uživa dok je još topao, a najbolji mu je partner sladoled od vanilije. Ako ti nije pri ruci, poslužit će i lagano tučeno slatko vrhnje.
Crumble možeš peći u dubljem kalupu za pite promjera 30 cm ili u četvrtastoj keramičkoj posudi.
Sastojci za nadjev:
- 1 kg svježih trešanja bez koštica
- 50 g šećera
- 1 limun
- ½ žličice ekstrakta vanilije
Sastojci za crumble:
- 150 g glatkog brašna
- 100 g hladnog maslaca
- ½ žličice soli
- 70 g svijetlog smeđeg šećera
- 100 g zobenih pahuljica
- 40 g listića badema
Priprema:
- Pomiješaj trešnje sa šećerom, ekstraktom vanilije te sokom i koricom limuna. Premjesti ih u posudu za pečenje premazanu s malo maslaca.
- Glatko brašno i hladni maslac izradi rukama u mrvičastu smjesu pa dodaj preostale sastojke. Nakon kratkom miješanja, rasporedi dobiveno tijesto preko trešanja.
- Peci u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva. Crumble bi trebao biti gotov za otprilike pola sata.
Posluži toplo, u klasičnoj kombinaciji sa sladoledom od vanilije.