Čarolija za sva osjetila: Prekrasni čokoladni cupcakesi s punjenjem od vanilije i naranče

Irena Gavran
Vidi originalni članak

Neki dan nam se baš jeo kolač Lambada. Iskombinirali smo nešto na tu temu i bilo je baš fino. Uostalom, kakva može biti kombinacija čokolade, naranče i finog muffina s vanilijom? Za ovaj se desert treba mrvicu potruditi, ali rezultat je doista izvrstan. Ne samo da su cupcakesi presočni i ukusni, već ih se uz malo kreativnosti može savršeno dekorirati.  Mi smo se odlučili za nešto konzervativniji ali elegantniji izgled, a u prefini okus koji nas je oduševio - moći ćeš se uvjeriti sama.

Life&style Hladna krema servirana u kori limuna novi je hit desert s društvenih mreža

Sastojci za muffine:

  • 185 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 115 g maslaca (omekšalog na sobnu temperaturu)
  • 200 g šećera (ja stavim 100 g običnog, a 100 g smeđeg)
  • 2 jaja (malo veća ona, L)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 120 ml mlijeka

Priprema:

  1. Kalup za muffine obložiti s 12 papirnatih košarica i pećnicu upalite na 180 stupnjeva da se grije.
  2. Brašno, prašak za pecivo i sol prosijte u jednu posudu i ostavite sa strane.
  3. Miksajte maslac i šećer dok ne postane smjesa pjenasta, pa dodajte jedno po jedno jaje miksajući između svakog dok se ne sjedini.
  4. Dodajte i ekstrakt. U smjesu maslaca, šećera i jaja dodajte pola brašna i smiksajte. Ulijete mlijeko, smiksajte da se sjedini. Na kraju dodajte preostalu polovicu brašna i kratko miksajte da se poveže.
  5. Sipajte smjesu u kalupe i pecite 15-20 min.
  6. Ostavite ih da se ohlade.

Life&style Lijeni čokoladni kolač od samo 5 sastojka gotov je za samo nekoliko minuta

 

Punjenje:

  • 330 ml soka od naranče (ja sam kupila neki juice)
  • 1 vrećica puding od vanilije
  • 40 g šećera
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

  1. Prašak za puding pomiješajte s 30-ak ml soka i šećerima, a ostatak soka stavite kuhati na vatru.
  2. Kad sok proključa, lagano umiješajte smjesu od pudinga i kuhajte na laganoj vatri dok ne zgusne.
  3. Pokrijete prozirnom folijom i stavite da se malo ohladi.
  4. Muffinima izdubite sredinu i napunite pudingom.

Ganache 'mousse':

  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 300 g tamne čokolade

 

Priprema:

  1. Čokoladu nasjeckajte na sitno, a vrhnje zagrijte skoro do vrenja.
  2. Prelijte vrhnje preko čokolade, ostavite minutu da se čokolada otopi, pa promiješajte i ostavite da se skroz ohladi i stisne.
  3. Kad je hladno, izmiksajte kratko (ali jako kratko, tek da smjesa posvijetli - u protivnom će biti pretvrda krema) i ukrasite cupcakese.
Posjeti Miss7.24sata.hr