Cacao je riječka slastičarnica u kojoj se može probati prefini sladoled u croissantu, baš kao na Siciiji
- Slastičarnica Cacao redovito privlači pažnju prefinim slasticama zbog kojih se do Rijeke poteže iz svih dijelova Hrvatske
- Nakon prošlogodišnjeg hita - sladoleda od Teranina, ovogodišnji je sladoled serviran u kroasanu koji nam zvuči kao savršeno osvježenje u vrućim danima
- A na sveopće zadovoljstvo svih onih koje su već oduševile njihove kreacije, novu su slastičarnicu ovoga ljeta otvorili i u Labinu
Svi oni koji će nešto slatko uvijek odabrati prije kakvog slanog zalogaja i koji vječito tragaju za nekim novim mjestima na kojima se jedu najbolje slastice, za riječku su slastičarnicu Cacao zasigurno čuli. U zimskim se mjesecima tamo u redovima čeka na njihove domaće knedle s različitim punjenjima, u ljetnim mjesecima pažnju privlače svojim prefinim sladoledima poput onog za odrasle, od Teranina, koji je prošle godine, čim su ga ponudili postao pravi hit, a ove je godine sve više onih koji žele isprobati njihovu najnoviju kreaciju - sladoled serviran u kroasanu.
Njihovi kolači, čokolade, praline i sladoled iz vlastite proizvodnje redovito izazivaju salve pohvala, baš kao i šarmantna terasa na koju se, u hladovinu razgranatih krošnji, rado bježi od neumoljivih vrućina, a osim nje je, čini se, upravo sladoled u kroasanu najveći ovogodišnji ljetni hit.
Ne znamo je li im inspiracija za ovu poslasticu bila tipični ljetni sicilijanski doručak - brioche con gelato iliti brioche pecivo punjeno s nekoliko kuglica sladoleda koje se može jesti kao sendvič ili pak grabiti zalogaje malom žličicom, no što god da ih je inspiriralo, još jednom su uspjeli osmisliti kreaciju vrijednu naše pažnje.
Osim ove, pomalo neobične kreacije, pažnju nam je privukao i novi sladoled - s okusom Rapske torte, tradicionalnog kolača s otoka Raba koji se sprema od badema, korice limuna i naranče te maraschina.
I dok, kao i uvijek, ima onih koji ovu ideju propitkuju, i dalje je najviše onih koji su dovoljno znatiželjni iz prve ruke doznati je li ova poslastica obećavajuća onoliko koliko i nama na prvi pogled izgleda. Uostalom, sve i da nam se ne svidi, ovdje se skriva mnoštvo drugih slastica koje nas definitivno neće ostaviti ravnodušnima kao na primjer domaći cruffin punjen s jabukom, kremom od vanilije i cimetom, Paris - Brest, neodoljivi francuski desert punjen ukusnom baršunastom kremom od karameliziranih lješnjaka i badema u pecivu koje se prvo kuha, a zatim peče, ili pak njihov Cacao Millefoglie koji je, uopće ne sumnjamo, jednako ukusan kao što predivno i izgleda.
O da, Cacao je jedna od onih adresa koju sladokusci nipošto ne smiju zaobići, a na sveopće zadovoljstvo svih onih koji su zbog svega što nude nerijetko potezali i iz nešto daljih krajeva, nedavno su vrata svoje nove slastičarnice otvorili i u Labinu. I eto nam odličnog povoda za izlet do bajkovite Istre!