Brinete ili plavuše? Koje se bogatije udaju, koje imaju veći IQ, a koje su su bolje u krevetu

Instagram/Jenlyn Rodriguez
Vidi originalni članak
  • Boja kose, sudeći po istraživanjima, može utjecati na njezine poslovne i privatne odnose
  • Unatoč vicevima, istraživanja pokazuju da plavuše nisu glupe već inteligentnije i uspješnije od žena druge boje kose
  • Sve ostale istine o plavušama otkrij u nastavku

Plavuše. Kažu za njih da se najbolje zabavljaju i da se za njima na ulici redovito okreću glave, a svojom pojavom evociraju na glamur, eleganciju i zlatno doba Hollywooda. Premda su često obožavane, plavušama nije uvijek lako jer su osuđene na loše viceve o glupim plavušama i skupe posjete frizerskim salonima radi održavanja boje. Prirodne plavuše su uistinu rijetke te čine svega 2 posto ukupne svjetske populacije. Ali s druge strane, tehnologija i kozmetička industrija su nam omogućile nebrojene nijanse plave kose pa tako svaka od nas može ostvariti san o postizanju platinum kovrča Marlyn Monroe ili medene plave boje poput Blake Lively. Premda neki sumnjaju u to, pokazalo se kako boja kose nosi određenu ulogu u životu pojedinca te može utjecati na stavke poput seksualnog života, poslovnih prilika ili inteligencije. A kako plava boja utječe na život žena koje ju nose možeš otkriti u nastavku.

Life&style Ljetovanje s frendicama ili dečkom: Prije nego što kreneš, ovo moraš znati

1. Muškarci više vole plavuše

Naslov filma "Muškarci više vole plavuše" je svijetu predložio da se muškarcima osobito sviđaju dame svjetlije kose. S fatalnom Marilyn Monroe u glavnoj ulozi, obožavanju plavuša su pokleknuli i najveći obožavatelji crnokosih dama. Kada bi nam netko ponovio ovu tvrdnju da muškarci ipak preferiraju plavuše, samo bi odmahnule rukom i to nazvale stereotipom. No, tko bi pomislio da je znanost doista dokazala da je taj izraz istinit?

U studiji koju je proveo Journal of Social Psychology, 110 muškaraca su predočene fotografije žena s različitim bojama kose te su zamoljeni da ih ocijene na temelju atraktivnosti, zdravlja, potencijala za upoznavanje i roditeljskih sposobnosti. Rezultati su pokazali da su muškarci žene sa svjetlijom bojom kose smatrali privlačnijima, zdravijima te mladolikijima. Studija je također pokazala da se muške odluke o ljubavnim odnosima temeljene na izgledu žene. Dakle, da, dame! Dečki ocjenjuju vaš izgled kako bi odlučili da li ste dobre životne partnerice.


2. Plavuše zarađuju više

Prema studiji provedenoj 2010. godine na Tehnološkom sveučilištu Queensland u kojoj je ispitano 13.000 žena otkriveno je da su plavuše više plaćene od žena druge boje kose. Štoviše, pokazalo se da plavuše zarađuju 7 posto više prihoda. Ovo nije jedina studija koja je dokazala ovaj fenomen. Znanstvenici sa sveučilišta Cornell su radili istraživanje u kojem su sudjelovale konobarice koje su zamoljene da ispune anketu o njihovim fizičkim karakteristikama, samo-percepciji i prihod. Rezultati su pokazali da su plavuše ostvarile više prihoda od svojih kolega s crvenom, smeđom ili crnom kosom. Čak i u drugoj 60-dnevnoj studiji, tamnokose sudionice su bile zamoljene da promijene boju kose i zabilježe dobivene savjete u stvarnom radnom okruženju. Žene su dobile znatno više savjeta i pružalo im se znatno više pomoći dok su plavuše


3. Plavuše su bolje u krevetu i češće razmišljaju o seksu

Seks je važan dio odnosa i može pomoći produbiti vezu dviju osoba. Možeš naučiti mnogo o sebi kroz svoj seksualni život.  Ali jesi li znala da tvoja boja kose utječe na tvoj romantični život? U istraživanju Daily Maila koje je obuhvatilo 1.500 muškaraca, žene s plavom kosom navodno su bile najbolje u krevetu. Istraživanje je pokazalo da je 36 posto muškaraca izjavilo da su plavokose žene najbolje u seksu. Ali da utješimo sve tamnokose dame, razlika je minimalna jer 31 posto muškaraca smatra brinete najboljima u krevetu. Također, ista anketa je pokazala kako muškarci žene tamnije kose percipiraju senzualnijima te vjeruju kako se bolje ljube.

Vjerojatno ste čuli da muškarci razmišljaju o seksu svakih sedam sekundi. Iako je to mit, većina muškaraca zapravo razmišlja o seksu nekoliko puta dnevno, dok većina žena o tome razmišlja nekoliko puta tjedno. Već smo rekli da su plavuše bolje u krevetu, a prema istraživanjima češće stupaju u seksualne odnose. Također, češće razmišljaju u seksu: 27 posto plavuša razmišlja o seksu nekoliko puta tjedno.

ZANIMLJIVO Budi sigurna prije rezanja! Uz ovaj trik ćeš saznati pristaje li ti dobro kratka kosa

4. Plavušama je potrebno duže vremena za uređivanje

Kažu da je ljepota bol, ali mi kažemo da je ljepota dugotrajna borba - pogotovo kada je riječ o ženskoj jutarnjoj rutini. Brijanje, sušenje kose, nanošenje šminke i kovrčanje kose ne događaju se odmah! Časopis Glamour je podijelio studiju koju je proveo Goody te prema kojoj je plavušama za sređivanje potrebno šest minuta više nego ženama s tamnijom kosom. Možda se ne čini kao puno vremena, ali ako to prevedemo u jedan tjedan plavušama je potrebno čak 40 minuta više. Studija je također zaključila da se 75 posto plavuša svakodnevno drži istog režima ljepote. Brinete su, s druge strane, sklonije izaći iz kuće bez da su se prethodno našminkale.

5. Plavuše imaju veći IQ

Vicevi o glupim plavušama su dio repertoara svakog šaljivije, no ima li u njima istine? Ako je vjerovati znanstvenim istraživanjima - nema. Istraživanje provedeno na Državnom sveučilištu Ohio testiralo je razinu IQ-a na 10.878 žena, a od svih boja kose plavuše su imale najveći IQ s prosjekom od 103,2. Blizu su bile brinete s prosječnim IQ od 102,7, zatim su došle crvenokose na 101,2 te crnokose žene s prosjekom od 100,5. Plavuše su također imale veću vjerojatnost da postanu genijalke i manju vjerojatnost da će imati niži IQ od bilo koje žene s drugom bojom kose. Stoga, sve plavuše dobro zapamtite ovaj podatak te ga spremno izvadite kao as iz rukava idućega puta kad vam netko krene pričati loše viceve.

6. Plavušama se češće pomaže

U 21. stoljeću feminizam je čarobna riječ. Iako volimo čovjeka koji će nas oboriti s nogu, žene su samostalna i moćna bića koja definitivno ne trebaju muškarca. Ali pomoć nam je svima uvijek dobrodošla. No, ima li tvoja boja kose ikakvu ulogu u nečijoj spremnosti za pružanje pomoći? Da, ako je suditi prema eksperimentu koji je provela skupina francuskih znanstvenika sa Sveučilišta u Južnoj Bretanji, u kojoj su mlade žene nosile usku bijelu majicu i jednu od tri perike s plavom, smeđom ili crnom kosom. Uputili su žene da hodaju ispred muškarca i ispuste rukavicu kako bi vidjeli je li muškarac upozorio ženu na izgubljeni predmet ili ne. Nalazi su bili zapanjujući. Muški pješaci izvijestili su plavuše 76  posto vremena, dok su brinete dobile samo rukavicu po stopi od 59 posto. To se može objasniti tendencijom muškaraca da povezuju plavu kosu s mladošću, zdravljem i plodnošću. Dakle, gospoda stvarno vole plavuše.


 

Moda Želiš prodati odjeću koju ne nosiš? Onda trebaš znati ovo

7. Plavuše se udaju za bogatije muškarce

Pozornost svim ženama koje sanjaju o udaji milijunaša! U istraživanju koje je proveo Sveučilište u Queenslandu, istraživanje je pokazalo da su se plavuše udale za muškarce koji u pravilu zarađuju 6 posto više od muškaraca za koje su udane žene druge boje kose. Dakle, dok plavuše zarađuju 7% više, plavuša i njezin suprug, mogli bi zarađivati ​​ukupno 13% više prihoda. Predsjednica Međunarodne udruge plavuša Olga Uskova obavijestila je News.com.au: "Plavuše imaju bogatije muževe jer su zabavnije što muškarce više privlači." Uz to je dodala, "Plavuše imaju više samopouzdanja te su spremnije izlaziti s muškarcima koji su moćni i važni."Iako izgleda nije sve, ako si u njega sigurnija to će pozitivno utjecati na vaš odnos, posao i sveukupno blagostanje. Osobe s visokim samopoštovanjem također su sretnije pa im to može omogućiti da budu sveukupno atraktivnije.


8. Plavuše se češće nalaze na vodećim pozicijama

Već smo zgnječili stigmu "glupih plavuša" tako da ni ovo ne bi trebalo biti iznenađujuće. Čak 48% žena, prema istraživanju Akademije za upravljanje, koje su na rukovodećim pozicijama imaju plavu kosu. A to nije samo slučajna pojava. Stručnjaci vjeruju da iza toga može biti više strategije ili objašnjenja nego što bi većina mislila. Smatra se da plava boja kose daje ženama mekši izgled i može im dati više slobode i simpatija u dominantnoj ulozi.

9. Plavuše imaju više seksualnih partnera

Jedan od najboljih dijelova "Seks & grada" bio je taj što smo stekle uvid u raznovrstan seksualni život famozne Samanthe Jones. Uvijek je u potrazi za muškarcima, i nije slučajno da je ona ta koja ima plavu kosu između četiri slavne BFF-a. Prema anketi koju je provela stranica za upoznavanje Match.com, žene s plavom kosom imaju više seksualnih partnera. Rezultati su pokazali da su plavuše imale u prosjeku 10.1 seksualnih partnera, a slijedile su crvenokose s 9.4 partnera. Brinete su bile posljednje sa 7,8 partnera. To ipak nije sve. Isto istraživanje pokazalo je da su plavuše najsklonije stupiti u seks za jednu noć, a šezdeset posto plavuša je priznalo da su se zabavljale na jednu noć. Ovdje vidimo uzorak. Plavuše stvarno žive svoj najbolji seksualni život!



10. Plavuše imaju više kose

Mnogi ljudi imaju noćne more o gubitku kose. Ali u stvarnosti gubimo kosu svaki dan pa tako prosječna osoba dnevno gubi 50 do 100 niti kose. Količina kose koju izgubiš ovisi o boji kose jer određuje koliko se pojedinačnih pramenova kose nalazi na vašoj glavi. Pošto plavuše imaju najviše kose one je i gube najviše. Prema pojedinim istraživanjima, žena s plavom kosom ima više od 450.000 pojedinačnih pramenova na glavi, dok žena s crnom kosom ima samo oko 60.000. Dakle, evo ga. Plavuše se češće seksaju, imaju više novca i očito više kose. Da li je vrijeme da i mi postanemo plavuše?


 

Posjeti Miss7.24sata.hr