Bila je najpoznatija zlica telenovela: Laura Zapata danas ima 65 godina, a proživjela je scenarije iz sapunica

imdb
Vidi originalni članak
  • Gledali smo je u 'Divljoj Ruži', 'Otimačici', 'Esmeraldi' - a jednu od najvećih negativki u meksičkim sapunicama utjelovila je glumica Laura Zapata
  • Pamtimo je kao lik koji je sklon spletkama i nema dlake na jeziku, a čini se kako Laura ne vodi ni posve miran privatan život
  • Mnogi njezino djelovanje na društvenim mrežama smatraju kontroverznim, a glumica i njezina sestra bile su žrtve otmice

Laura Zapata meksička je glumica koja je privukla pozornost mnogih gledatelja svojim posebnim glumačkim umijećem - uvjerljivim interpretacijama negativki u telenovelama. U nekima od najpopularnijih meksičkih sapunica koje su se prikazivale i kod nas, poput ‘Divlje ruže’, ‘Otimače’ ili 'Esmeralde', uz grickanje noktiju pratili smo (ne)uspjehe njezinih spletki. Njezini maliciozni pokušaji da upropasti sretan završetak, kako se obično okončaju telenovele, mnogima su se urezali u sjećanje

Life&style Nezaboravne zlice! Prisjeti se omiljenih negativki u domaćim i stranim sapunicama

Danas je 65-godišnja glumica malo manje angažirana oko glume, ali njezina popularnost i dalje je prisutna. Naime, Laura je aktivna na društvenim mrežama gdje ponekad bez dlake na jeziku komentira zbivanja u svojoj zemlji, ponekad izražavajući i političke stavove. 

Njezino djelovanje ne prolazi nezapaženo, štoviše neki ga smatraju i kontroverznim, ali to nije spriječilo mnoštvo obožavatelja da zaprate njezin TikTok profil. Naime, na ovoj društvenoj mreži Laura je u samo tjedan dana prikupila 100.000 sljedbenika na čemu im se i zahvalila.

Life&style Bio je najseksi frajer meksičkih sapunica, ali skandali su mu upropastili karijeru. Gdje je sad?

Danas, gotovo dvije godine kasnije, na TikToku se bliži brojci od čak pola milijuna sljedbenika.

No, angažman na društvenim mrežama nije jedina kontroverza koja se veže uz Lauru. Naime, Laura i njezina sestra Ernestina, kako su pisali meksički mediji,  bile su žrtve otmice kako bi se izvukla otkupnina od Tommyja Mottole, supruga Laurine polusestre, pjevačke zvijezde Thalije.  

U scenariju koji nalikuje sadržaju sapunica u kojima je glumila, Laura je puštena 18 dana nakon otmice dok je njezina sestra Ernestina oslobođena nakon 34 dana. 

O ovom gorkom iskustvu Laura je i prigovorila za meksičke medije. Sam čin otmice odvio se na cesti kada je Luri i njezinoj sestri put prepriječio kamion za smeće, a otmičari su imali oružje. Laura je navela kako je otmica bila jako dobro organizirana. Kada su ih doveli na lokaciju,  sestre su prekrili ručnicima te posjeli na krevet. ‘’Tada su nam rekli kako je to otmica i da se ne radi o ničemu osobnom. Htjeli su višemilijunski iznos novca od Tommyja Mottole’’, rekla je Laura za medije.

ZANIMLJIVO Baš smo se nasmijali! Ovo su neke rečenice i situacije tipične za meksičke sapunice

Rastavljena Laura Zapata ima dva sina Claudia i Patricia Sodija. U telenoveli Maria Mercedes, Laura je zaigrala i ulogu negativke uz svoju sestru Thaliju kojoj je to bila jedna od prvih sapunica.

Posjeti Miss7.24sata.hr