7 fantastičnih Instagram profila koje će obožavati svi koji vole cvijeće i vrtlarenje

Instagram@nickbailey365
Vidi originalni članak
  • Instagram je uvijek odlično mjesto za inspiraciju i kreativnost, a posebno kad se radi o nečemu lijepom poput cvijeća i uređenja vrta
  • Ove opuštajuće aktivnosti imaju mnoštvo poklonika koji uživaju u stvaranju vlastitih malih, zelenih svjetova 
  • Zato smo izdvojili 7 prekrasnih Instagram profila koji će te sigurno inspirirati i za vlastito uređenje i brigu  o vrtu!

Na Instagramu se svakodnevno pojavljuju novi profili predivnih dizajna vrtova i posađenog cvijeća koje je jednostavno užitak gledati. Svi ljubitelji lijepo uređenog vrta ili cvjetnjaka vole se inspirirati novim idejama kojima onda mogu upotpuniti i svoje zelene oaze kod kuće, a mi smo pronašli sedam Instagram profila koji na različite načine prezentiraju ljubav prema cvijeću i uređenju vrta.

Neovisno o tome jesi li iskusna vrtlarica ili tek počinješ učiti sve o sadnji i brizi o biljkama, u nastavku ćeš se sigurno inspirirati za svoj sljedeći vrtlarski pothvat! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli MY FRENCH COUNTRY HOME (@sharonsantoni)

Predivni vanjski vrtovi, preslatki sukuletni, stvaranje komposta, egzotične biljke samo su dio sadržaja kojeg možeš pronaći na sljedećim Instagram profilima!

1. @fairyblooms pravi je raj sa sukulentima

Sukulenti su mnogima omiljen izbor biljke jer su neobičnog i efektnog izgleda te ih doista ima bezbroj vrsta, a istovremeno nisu zahtjevne za održavanje.

Zbog svojeg egzotičnog izgleda lijepo će upotpuniti svaki prostor, a na profilu @fairyblooms pronaći ćeš raznobojne i dinamično aranžirane razne vrste sukulenata koje ćeš odmah poželjeti imati kod kuće!

Osim lijepih fotografija sukulenata, saznat ćeš i nešto više o pojedinim vrstama koji često stoje u opisu fotografija. 

2. Predivan botanički vrt @conservatoryofflowers oaza je neobičnih, egzotičnih, ali i ugroženih biljaka

Conservatory of Flowers staklenik je i prekrasno uređen botanički vrt u San Franciscu. Vanjski dizajn građevine u kojoj se nalazi vrt je bijele boje, što je u savršenom kontrastu s predivnim i raznolikim biljkama koje imamo priliku vidjeti unutra.

Raznolike boje i mnogo vrsta cvijeća, posebno onih neobičnih u njihovom mirnom vrtu privlače sve ljubitelje hortikulture, a sigurno će predivnim fotografijama na Instagramu privući i tebe.

Conservatory of Flowers u svojim objavama osim estetskog, nudi i edukativni karakter, gdje za svaku prikazanu biljku možeš saznati i kakve je vrste te nešto više o njoj!

3. Tajne francuskog življenja uz @sharonsantoni

Sharon Santoni dizajnerica je vrtova i autorica knjige “My French Country Home”, o načinu života u Francuskoj. Fotografije njenog predivno uređenog vrta na francuskom ladanjskom imanju izgledaju čarobno, a Sharon ih rado dijeli sa svojim pratiteljima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli MY FRENCH COUNTRY HOME (@sharonsantoni)

Cvjetnoj bajci koju Sharon stvara na svojem Instagramu lako se prepustiti te osjetiti privrženost s kojom uređuje svoj vrt! 

Life&style Najljepše cvijeće Instagrama: Na ovim hrvatskim profilima pronašli smo predivne i originalne bukete

4. @thegoodlifeainteasy odaje tajne domaćeg uzgoja hrane i uređenja vrta

Iza profila @thegoodlifeainteasy stoji britanska vrtlarica Rachel, iz Surreyja. U svojem vrtu Rachel uzgaja sve, od raznovrsnog voća i povrća do predivnog cvijeća u šarenim bojama, a u vrtu uživaju i njene kokoši.

U njenom vrtu, u kojem želi posaditi što više toga kako bi njena obitelj koristila što više domaće uzgojenog voća i povrća, Rachel često pomažu i njena djeca!

U jednoj od svojih objava Rachel se osvrnula i na to kako je mislila da će uzgoj voća biti mnogo teži od uzgoja povrća, no otkrila je kako to ipak nije tako te da uspijeva pronaći načine za što lakši uzgoj.

5. Na profilu @nickbailey365 pronaći ćeš preporuke najraznolikijeg mirisnog cvijeća

Nick Bailey je dizajner vrtova i hortikulturist čije stvaralaštvo na Instagramu prati 57 tisuća ljudi. Predivne fotografije i odlične ideje koje možeš iskoristiti i pri vlastitom uređenju vrta svakodnevni su dio Nickovog profila.

Na Nickovom Instagramu, uz njegove dizajne vrtova i cvjetnjaka, mogu se pronaći i dijelovi iz emisije BBC Gardeners’ World Live, koju Nick snima za BBC, kao i preporuke predivnog cvijeća koje će zasigurno izgledati predivno i u tvojem vrtu.

6. Nauči kako stvarati kompost na profilu@the_worm_monger

Instagram profil @the_worm_monger osvojit će te inspirativnim načinom življenja sa što manje stvaranja otpada, proizvodnjom komposta i raznolikim proizvodima iz domaćeg uzgoja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli T H E W O R M M O N G E R (@the_worm_monger)

Iako možda ne privlači ljepotom, ovaj profil svakako će ti biti koristan ako želiš naučiti više o življenju u skladu s prirodom, a saznat ćeš i koliko su mali crvi zapravo korisni kod procesa komposta.

7. Sve o uzgoju cvijeća i vrtlarstvu kroz modu iz 50-ih pronađi na @thegardenettes

The Gardenettes su Instagram profil posvećen vrtlarstvu, izradi sam projektima te kuhanju. Iza @thegardenettes su Chloe Thompson i Melissa King, koje možeš i zasebno pratiti na njihovim profilima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli WE ARE NOW CLOSED (@thegardenettes)

Posebnost ovog profila je i u načinu predstavljanja sadržaja, gdje su The Gardenettes odjevene u modne kombinacije inspirirane modom iz 50-ih godina prošlog stoljeća!

Life&style 10 vrsta mirisnog cvijeća koje će svaki vrt i terasu ispuniti prekrasnim miomirisom


 

Posjeti Miss7.24sata.hr