Želiš ošišati vrhove, ali istovremeno ne želiš jako skratiti kosu? Isprobaj ovu tehniku

Instagram/Getty
Vidi originalni članak
  • Želiš zdravu i sjajnu kosu, no pomisao na skraćivanje vrhova izaziva ti nelagodu? Pravo je vrijeme da isprobaš tzv. hair dusting metodu
  • Ona se izvodi na suhu zaglađenu kosu, a uklanjaju se samo raspucani vrhovi i vlasi koje strše
  • Uz pomoć ove metode uklonit ćeš oštećeni višak, ali nećeš morati žrtvovati postignutu dužinu kose

Prve dane rujna mnoge će od nas iskoristiti kako bi kosu odvele na 'remont' i uklonile oštećenja prouzročena suncem i morem. Kako bi kosa ponovno postala zdrava i blistava nužno je skratiti vrhove kose. No, skraćivanje vrhova često se pretvori u pravu noćnu moru budući da nerijetko ti i tvoj frizer nemate istu percepciju što bi to bilo 3 ili 5 centimetra.

Tu se u igru uključuje tzv. hair dusting, odnosno tehnika šišanja koja uklanja oštećene vrhove bez skraćivanja kose! Zvuči gotovo predobro da bi bilo istinito, no poznati frizeri ističu kako je ova tehnika idealno rješenje za sve one koji žele zadržati postojeću dužinu kose.

Savjet zlata vrijedan Svako koliko trebaš šišati kosu da bi frizura dobro izgledala? Ne, ne radi se o razmaku od osam tjedana

"Riječ je o tehnici kojom se mogu ukloniti svi oštećeni vrhovi, zadržati dužina i vratiti glatkiji, zdraviji izgled kose. Postiže se tako da se ošiša dno svakog pramena kako bi se uklonili oštećeni vrhovi. Kosu je potrebno prvo izravnati kako bi se istaknuli buntovni podijeljeni vrhovi. Na ovaj način, kada klizim škaricama po vašoj kosi uklanjam neželjene vlasi baš kao što se rolerom uklanjanju dlačica vašeg omiljenog kaputa od vune", otkriva za Glamour britanska frizerka Hollie Rose Clark.

Novi trendovi 4 top jesenska trenda za kosu - koji bi najradije vidjela na sebi?

Dakle, u osnovi je to tehnika koja nježno uklanja razdvojene vrhove i slomljene vlasi, a da pri tome ne narušava duljinu ili debljinu kose. Ova metoda šišanja izvodi se na suhu kosu, a pomaže u tome da se s nje ukloni samo višak koji strši te omogući zdravim vlasima da dođu do izražaja.

Lijepa kosa Duguljasto, ovalno ili okruglo? Ovdje su tajne za kosu koje odgovaraju baš tvom obliku lica


"Ova je tehnika sjajna za sve koji žele održati dužinu koju vole ili pustiti kosu da raste. Njezin cilj je postizanje zdrave kose bez gubljenja na duljini. Primjenjiva je na sve tipove kose, a jedino što je potrebno prije šišanja je zagladiti kosu kako bi se uočili oštećeni dijelovi", napominje Halle.

Posjeti Miss7.24sata.hr